ANASAYFA Keçiören Keçiören Belediyesi kurban satış alanı başvurularını almaya devam ediyor

Keçiören Belediyesi kurban satış alanı başvurularını almaya devam ediyor

Ramazan Bayramı'nın sona ermesi ile beraber İslam alemi Kurban Bayramı için geri sayıma başladı. Kurban satışı yapacak olan vatandaşlar için ise belediyeler tarafından satış alanı başvuruları yavaş yavaş alınmaya başladı. Keçiören Belediyesi konuyla ilgili olarak duyuruya yer verirken başvuruların açıldığını belirtti.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Keçiören Belediyesi kurban satış alanı başvurularını almaya devam ediyor

Haberankara.com Özel Haber - İslam alemi yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı için geri sayıma başladı. Kurban Bayramı için heyecanla beklenirken bir yandan da kurbanlık fiyatları araştırılıyor. Kurbanlık fiyatları henüz belirlenmemişken belediyelerde kurban satışının yapılacağı alanlarda hazırlıklarını sürdürüyor. Bu çerçevede Keçiören Belediyesi de yaptığı duyuru ile kurban satış alanı için başvuruları almaya başladıklarını duyurdu. 

Keçiören Belediyesinin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada kurban satış yerleri için müracaatların belediye hizmet binası zabıta müdürlüğü pazar takip, tahsis ve büro amirliğinde başladığı ifade edildi. Kurban satış alanı başvuruları hakkında merak edilenleri ise Haberankara.com okurları için derledik.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ KURBAN SATIŞ ALANI BAŞVURULARINI ALMAYA DEVAM EDİYOR

2 Mayıs  2024 Perşembe günü saat 09:00‘da başlayan başvuruların 13 Mayıs 2024 pazartesi günü saat 17:00’de sona ereceği ifade edildi. Kuraların ise 14 Mayıs 2024 Salı günü saat 13.30’da komisyon tarafından ovacık mahallesinde bulunan Mevlana Kültür Ve Kongre merkezinde yapılacağı ifade edildi. 

Müraacatta İstenilen Belgeler;

  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Bir adet vesikalık fotoğraf
  • Kurbanlıklara ait hayvan listesi, işletme tescil kaydı (kulak küpe numaraları, yaşlarını gösterir belge) bağlı bulunan il veya ilçe tarım müdürlüklerinden alınmış olacak.
  • Başvuru esnasında kurbanla ilgili tüm belgelerin asılları istenecektir, fotokopi kabul edilmeyecektir.
  • Dişi hayvanlar için damızlık olamaz raporunun aslı alınacaktır.
  • Belediyemiz mali hizmetler müdürlüğüne kurban satış yeri ücretinin ödendiğini gösterir dekont (dekontun aslı ibraz edilmeden kayıt alınmayacaktır.)

Kurban Yeri ise;

Bağlum Karşıyaka Mahallesi Demirhan Caddesi Üzerinde (Mahmudiye Caddesi ile Kesişen Nokta)

İrtibat Telefon Numarası:

0 ( 312 ) 361 10 81
 Kura sonucu işlemleri yapılan kurban sahipleri çadırlarını (demir iskeletli sarı brandalı çadır) 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü kurmaya başlanılacağı ifade edildi. 

Kurban alanına büyükbaş hayvan kabulü 10 Haziran 2024 Pazartesi günü saat 24.00’e kadar, küçükbaş hayvan kabulü ise 14 Haziran 2024 Cuma günü 24.00’e kadar yapılacak. Bu tarihlerden sonra kurban alanına kesinlikle hayvan girişi yapılmayacağı açıklandı. 

Kurban satış alanına getirilen dişi hayvanlarda “damızlık olamaz” raporu olan hayvanlar alınacak. Büyükbaş kurbanların bulunduğu alan içerisinde küçükbaş kurbanlık konulmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Aksi takdirde mevcut tahsis alanı iptal edilecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara minikler polis ekiplerinden trafik kurallarını öğrendi

Ankara minikler polis ekiplerinden trafik kurallarını öğrendi