Keçiören Belediyesi'nden tuzlama ve yol açma çalışması!

Keçiören Belediyesi, ilçe genelinde etkili olan kar yağışı için gerekli tüm önlemleri aldı. İlçe genelinde tuzlama ve yol açma çalışmaları gerçekleştirildi.

Keçiören Belediyesi'nden tuzlama ve yol açma çalışması!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamasında başkentte yılbaşı gece kar yağışının etkili olabileceğini duyurmuştu. Yapılan açıklamalar sonrasında başkentliler yeni yılın ilk gününe karlı bir hava ile uyandı.

Keçiören Belediyesi, yoğun kar yağışının olduğu mahallelerde kar küreme, tuzlama ve kaldırım temizleme çalışması yaptı. Çalışmalar sayesinde ulaşımda bir aksama meydana gelmedi.

Keçiören Belediyesi'nden tuzlama ve yol açma çalışması!

KOORDİNASYON AKOM'DAN YÖNETİLDİ

Ankara Valiliği ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar yağışı ve don uyarılarının ardından teyakkuza geçen Keçiören Belediyesi ekipleri, 7/24 esasına göre sahada hazır bulundu. AKOM’dan yönetilen çalışmalar kapsamında özellikle ilçenin yüksek kesimlerinde kar küreme ve kaldırım temizleme faaliyetlerine öncelik verildi. 93 araç ve 400 personelin görev yaptığı çalışmalarda, vatandaşlardan gelen ihbarlar da değerlendirilerek ihtiyaç duyulan noktalara ivedilikle yönlendirme yapıldı.

Keçiören Belediyesi'nden tuzlama ve yol açma çalışması! - Resim : 2

ÇALIŞMALAR ANLIK İZLENDİ

Kar küreme ve tuzlama araçlarında yer alan kamera sistemleri sayesinde çalışmalar AKOM’dan anlık olarak izlendi. Kamera ve harita destekli takip sistemiyle kapalı yollar kısa sürede ulaşıma açılarak olası mağduriyetlerin önüne geçildi. Keçiören Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 7 gün 24 saat esasına göre mesaiye devam ediyor.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, yaptığı açıklamasında çalışmaları anlık olarak takip ettiğini ifade ederek 93 araç ve 400 personel ile sokak sokak mahalle mahalle çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Başkentte önümüzdeki günlerde kar yağışı beklenmiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER