Keçiören Belediyesi, A Milli Futbol Takımı’nın Kosova karşılaşması için özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Kabala Kent Meydanı’na kurulan dev ekranda vatandaşlar Türkiye’nin Dünya Kupası vizesini aldığı Kosova maçını birlik ve beraberlik içerisinde takip ettiler. Gerçekleşen tarihi başarı ile beraber Keçiören’de büyük bir sevinç yaşandı.
A Milli Futbol Takımı’nın elde ettiği bu önemli başarıyı Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan da bir mesajla tebrik etti. 24 yıllık hasretin sona erdiğini belirten Başkan Özarslan, milli takımla gurur duyduklarını ifade etti. Kalaba Kent Meydanı’nda ise görülmeye değer bir milli coşku yaşandı.
Keçiören Belediyesi tarafından Kalaba Kent Meydanı’nda kurulan dev ekranın etrafında toplanan binlerce vatandaş, A Milli Futbol Takımı’nın tarihi zaferine adeta tek yürek halinde tanıklık etti. Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan da 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu finalinde Kosova’yı deplasmanda 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası’na gitmeye hak kazanan A Milli Takımı tebrik edip, “24 yılın hasreti bitti! Sizinle gurur duyuyoruz, helal olsun size.” dedi.

Milli zafer tezahüratlarla kutladı
Maç öncesi ve sonrasında büyük heyecanın yaşandığı Keçiören Kalaba Kent Meydanı’nda vatandaşlar, soğuk havaya rağmen meydanı doldurarak milli coşkuyu hep birlikte yaşadı. 90 dakika boyunca büyük bir heyecanın hâkim olduğu meydanda, Kerem Aktürkoğlu’nun attığı golle gelen 1-0’lık galibiyet büyük coşkuya sahne oldu. Aileler, çocuklar ve gençler bitiş düdüğüyle birlikte Dünya Kupası’na uzanan zaferi Türk bayrağı eşliğinde alkışlar ve tezahüratlarla kutladı. Milli takımın 24 yıl sonra Dünya Kupası’na katılma hakkı elde etmesi Keçiören’in dört bir yanında da mutluluk görüntüleri oluşturdu.
“Dünya Kupası’nda görüşürüz”
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, sosyal medya hesabından A Milli Takımı tebrik ederek, “24 yılın hasreti bitti! Sizinle gurur duyuyoruz, helal olsun size. Dünya Kupası’nda görüşürüz.” paylaşımını yaptı. Kalaba Kent Meydanı’nda yaşanan tarihi gece, sadece bir galibiyetin değil; aynı bayrak altında kenetlenen bir milletin başarı hikâyesi olarak da hafızalara kazındı. Keçiören Belediyesi tarafından kurulan dev ekranda milli coşkuyu hep birlikte yaşayan vatandaşlara sıcak çorba da ikram edildi. Hizmetlerden memnun kalan Keçiörenliler, Başkan Mesut Özarslan’a teşekkür etti.
2026 FIFA Dünya Kupası karşılaşmalarının da Haziran ayında Keçiören Belediyesi’nin organizasyonlarında izlenilmesi bekleniyor. Keçiören Belediyesi’nin dev ekran etkinlikleri büyük bir coşku meydana getiriyor.