2024 Nevruz Bayramı ne zaman, neden ve nasıl kutlanır?

Nevruz hakkında bilgi sahibi olmak isteyeler araştırmalarına başladı. Nevruzun hangi tarihlerde ve nasıl kutlandığı merak edilirken bir yandan da nevruzun ne anlam ifade ettiği araştırılıyor.

2024 Nevruz Bayramı ne zaman, neden ve nasıl kutlanır?

Nevruz Bayramı'nın sosyal medyada gündem olması ile beraber vatandaşlar da bu bayram ve bayramın kutlandığı tarih hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Nevruz, baharın gelişini ifade ederken Nevruz Bayramı da baharın gelişinin kutlanmasını ifade ediyor.

Genellikle Orta Asya ve Balkanlar'da kutlanan Nevruz Bayramı, doğanın uyanışı ve canlanışı olarak ifade edilirken vatandaşlar da ‘'Nevruz Bayramı ne zaman kutlanır?'' sorusuna yanıt arıyor. Baharın gelişi, havaların ısınması, doğanın uyanmasını karşılamak amacıyla kutlanan nevruz, mart ayına denk geliyor.

2024 NEVRUZ BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK?

Geniş bir coğrafya içerisinde coşku ile kutlanan Nevruz, her yıl 21 Mart tarihinde kutlanıyor. Baharın gelişinin kutlandığı gün olan Nevruz Bayramı'nın Anadolu'da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde köklü bir geçmişi bulunuyor. 21 Mart tarihinde havalar ısınmaya, ağaçlar çiçeklenmeye, toprak yeşermeye, karlar erimeye başlarken nevruz da 21 Mart tarihinde bayram olarak anılıyor ve kutlanıyor.

2024 Nevruz Bayramı ne zaman, neden ve nasıl kutlanır?

Söz konusu nevruz bayramı kutlanırken farklı inanışlara göre bazı ritüeller yerine getirilerek bazı dilekler dileniyor ve dualar ediliyor. Yıl içerisinde bu dileklerin gerçekleşmesi bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER