Beşiktaş ilk başkan adayı Hasan Arat kimdir, mesleği nedir?

Beşiktaşlı futbolseverler, Hasan Arat'ın hayatı ve kariyerine ilişkin bilgileri merak ediyor. Beşiktaş'ın ilk başkan adayı olarak adı öne çıkan Hasan Arat hakkında araştırılan konu başlıklarını derledik.

Beşiktaş ilk başkan adayı Hasan Arat kimdir, mesleği nedir?

Beşiktaş Spor Kulübü'nde hareketli günler yaşanıyor. Beşiktaş'ın ilk başkan adayı Hasan Arat'ın hayatı ve kariyerine ilişkin bilgiler merak edilirken taraftarlar ''Beşiktaş'ın ilk başkan adayı olan Hasan Arat'ın mesleği, kişisel serveti nedir? Hasan Arat aç yaşında, nereli?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

Beşiktaş’ta başkanlık yarışında gelişmeler takip ediliyor. Beşiktaş’ta 5 Kasım 2023 tarihinde yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesi başkan adayları belli olmaya başladı. Siyah-beyazlı kulübün ilk başkan adayı olan Hasan Arat, sosyal medyada ve Beşiktaşlı taraftarlar arasında gündem oldu. Hasan Arat hakkında merak edilenleri Haberankara.com okurları için derledik.

HASAN ARAT KİMDİR?

27 Eylül 1959 yılında dünyaya gelen Hasan Arat, Spor yöneticisi, İş adamı ve eski profesyonel basketbolcu kimlikleri ile tanınıyor. Arat, İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapma teklifinin liderliğini yapan bir isim olarak hatırlanıyor. Arat, İstanbul 2020 Teklifi'ne liderlik etmesinin ardından Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu üyeliğine seçildi ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Pazarlama Komisyonu'nun yanı sıra Ulusal Olimpiyat Komiteleri Birliği (ANOC) Pazarlama ve Yeni Finans Kaynakları Komisyonu üyeliğine atandı.

6540fbf886b24a16083d5b03.webp

Mayıs 2014 tarihinde IOC Başkanı Thomas Bach, Arat'ın Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapmak için teklif verme prosedürünü gözden geçirerek şehirlerin başvurmasını daha basit ve cazip hale getirmeyi amaçlayan yeni bir Olimpik Teklif Verme Prosedürü Çalışma Grubunun dokuz üyesinden biri olacağını açıkladı.

25 Temmuz 2019 tarihinde, Arat'ın Polonya'nın Krakow ve Malopolska bölgesinde gerçekleştirilecek 2023 Avrupa Oyunları için EOC Koordinasyon Komisyonu Başkanı olacağı açıklandı. Arat, 24 Kasım 2019 tarihinde Dünya Atletizm Konseyi Yönetim Kurulu'na katıldı. Arat, Türk basketbolunun gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan BİDEV'in (Basketbol Dayanışma ve Eğitim Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Arat, 4 Ağustos 2022'de NBA ve BIDEV, İstanbul'daki 30 katılımcı ilkokuldan 11-14 yaş arası kız ve erkek çocuklar için bir gençlik basketbol ligi olan Jr. NBA Türkiye Ligi'ni başlatmak için çok yıllı bir işbirliği duyurdu.

Aynı zamanda lüks bir moda kuruluşu olan Beymen Group'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı da olan Arat, 10 Ocak 2023'te Arat, 'sporun en iyi geleneklerinden biri olarak uluslararası ilişkilerin ve uluslar arasındaki dostluğun güçlendirilmesine olağanüstü katkılarından dolayı' "Altın Firavun Faresi" Özel Onur Madalyası ile ödüllendirildi.

Eylül 2023'te Arat'a Krakow Malopolska 2023 Avrupa Oyunları'ndaki rolü nedeniyle Malopolska Mareşali Witold Kozlowski tarafından Malopolska Onursal Vatandaşlığı ve Onur Madalyası takdim edildi.

HASAN ARAT BASKETBOL KARİYERİ

Hasan Arat 7 yıl profesyonel basketbol oynadı. Kariyerine Adana Demirspor'da başladıktan sonra 1977-1981 yılları arasında 5 yıl Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde (BJK) oynadı. 1998-2000 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Asbaşkanlığı yaptı. Öte yandan Arat, 1996 yılında Ekonomist Dergisi, Türkiye Milli Prodüktivite Merkezi ve Dünya Gazetesi tarafından 'Yılın İşadamı' ödülüne layık görüldü.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER