Müjde Uzman'a ne oldu? Müjde Uzman hastalığı nedir, tükenmişlik sendromu belirtileri nelerdir

Kızılcık Şerbeti dizisinde Alev karakterini canlandıran Müjde Uzman'dan sevenlerini üzen bir haber geldi. Kollarına serum bağlı bir fotoğraf paylaşan Uzman "Tükendim" dedi.

Müjde Uzman'a ne oldu? Müjde Uzman hastalığı nedir, tükenmişlik sendromu belirtileri nelerdir

Son dönemin adından en çok söz ettiren dizilerinden olan Kızılcık Şerbeti'nde başrol oyuncuları sıkıntılı günler geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda dizinin izlenme payını büyük oranda arttıran Abdullah karakterine hayat veren Settar Tanrıöğen geçirdiği rahatsızlıktan dolayı diziden ayrılmak durumunda kalmıştı.

“HAYATIMDA İLK DEFA…”

Yerine Ahmet Mümtaz Taylan'ın geldiği Settar Tanrıöğen'in ardından diziden bir oyuncu daha sağlık sıkıntısı ile gündeme geldi. Tanrıöğen'in rol arkadaşı Müjde Uzman uzun bir açıklama mesajı paylaşarak tükendim dedi. Açıklamasında hayat dolu bir insan olduğu ve yoğun tempoya alışkın olduğunu fakat artık yorulduğunu söyleyen Uzman'ın açıklamasının bir kısmında şu şekilde konuştu;

Müjde Uzman'a ne oldu? Müjde Uzman hastalığı nedir, tükenmişlik sendromu belirtileri nelerdir

“Hayatımda ilk defa TÜKENDİM. İşin kötüsü kimse inanmıyor. Herkesin bir teorisi var olmam gereken kişiyle ve sıkıntılarımla alakalı, en büyük sebep de mesleğim! Hayatım çok kolay, ışıltılı pırıltılı (ne demekse), para ve lüks içinde falan olmalıymış kesin. Huhu. Varolmak için önce, akıllı, çalışkan, genele uymayan huyları ve hobileri olan bir kadınsan, üstelik hem kadın hem de oyuncu olduğundan, belli ki tüm hayatın boyunca herkesi tek tek aptal olmadığına inandırman gerekiyor. Evden çıkıp eve dönene kadar güzellik, kilo, iş konuları. HER. GÜN. Sahi kimin işi bu kadar konuşuluyor? Ben başka şeyler konuşamayacak mıyım hiç? Sağlık sorunlarına da inanmıyorlar, ayrıca mesela spor yapmak istemem de saçmaymış, çünkü kilo almıyorsun ki ne gerek var??mış. Anlatmaya çalışıyorsun, ama diyorsun iskeleti, kasları kim taşıyacak? Yer çekimi sürekli aşağı çekerken, kendi kendinize mi ayakta durabildiğinizi sanıyorsunuz? Yazık değil mi bedenimize? Neyse”

TÜKENMİŞLİK SENDROMU NEDİR?

Psikolojik rahatsızlık olarak ifade edilen Tükenmişlik sendromu başarısızlık, yıpranmışlık, güç ve enerji düzeyinin azalması, tatmin edilmez isteklerin oluşması sonucunda bireyin içsel kaynaklarında oluşan tükenmişlik durumu olarak tanımlanmıştır.

Bir dönemin en çok izlenen dizilerinden olan Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan rolünü canlandıran Meryem Uzerli'de bu rahatsızlıktan dolayı dizisinden ayrılmıştı. O dönem bu kavram uzun bir süre gündemde kalmayı başarmıştı.

SONRAKİ HABER