TikTok Türkiye'de kapanıyor mu, yasaklandı mı?

Son dönemin en tartışmalı konuları arasında yer alan TikTok ile ilgili olarak gündemi meşgul eden sorular gelmeye başladı. TikTok kullanıcıları platformun kapatılıp kapatılmayacağını merak ederken yasaklama kararına ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor.

TikTok Türkiye'de kapanıyor mu, yasaklandı mı?

Sosyal medya platformları arasında yer alan TikTok gündemden düşmüyor. TikTok'ta müstehcen görüntüler paylaşanlar hakkında alınan gözaltı kararları sonrasında 'TikTok’a Meclis’te ‘fenomen’ uyarısı' geldiği kaydedildi. Bunun ardından ‘’TikTok kapatılacak mı, kısıtlama mı gelecek?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Türkiye’nin farklı illerinde sosyal medya fenomenleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, 7 Aralık’ta “TikTok” gündemi ile toplanıyor.

Ülkemizde de milyonlarca kullanıcısı bulunan TikTok uygulamasında video çekimleri, canlı yayınlar yer alıyor. Canlı yayınlara gönderilen hediyeler kullanıcının para kazanmasını sağlarken her yaş grubunun yer aldığı Tik Tok farklı tehlikeleri de beraberinde getiriyor. 7'den 70'e yaş aralığında kullanıcısı bulunan TikTok son zamanlarda müstehcen yayınlarla gündeme gelirken TikTok uygulaması Meclis'e taşınıyor.

TİKTOK'TA FENOMEN UYARISI

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, sosyal medyanın yeni baştan hukuksal ve yönetsel bir çerçeveye oturtulması gerektiğine işaret eti. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman, “Günümüzde sosyal medya kullanımı, hukuki, ahlaki, dini, kültürel bütün sınırları, bütün toplumsal kabulleri aşan bir noktaya ulaştı.

TikTok Türkiye'de kapanıyor mu, yasaklandı mı? - Resim : 2

Sosyal medyanın çocuk istismarı, müstehcenlik, kadın ticareti, uyuşturucu ticareti mecrası haline gelmesi; islamofobi, din karşıtlığı gibi hiçbir toplumun kabul edemeyeceği paylaşımların yapıldığı; terör örgütlerine prim veren, teröre bir meşruiyet alanı sağlayan yer olması sorunumuz var. Tüm bu nedenlerle sosyal medyanın yeni baştan hukuksal ve yönetsel bir çerçeveye oturtulması lazım” dedi.

TCK’ya göre suç oluşturan içeriklerle ilgili yönetmelikle belirlenen tedbirleri almakla yükümlü olduğunu belirten Yayman, gelişmeleri aktaracaklarını kaydetti. Ancak şimdilik ülkemizde TikTok ile ilgili bir yasak ya da kısıtlama kararı bulunmuyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER