ANASAYFA Mamak Ankara'nın doğu girişindeki bu adresi bilmeyen milyonlarca kişi var! Eşsiz manzaranın tadı burada çıkıyor

Ankara'nın doğu girişindeki bu adresi bilmeyen milyonlarca kişi var! Eşsiz manzaranın tadı burada çıkıyor

Başkent Ankara'da vatandaşın doğa ile iç içe olabileceği pek çok nokta bulunuyor. Kentin sosyal imkanları vatandaşlara kısıtlı gelse de yazın tadının çıkarılacağı bir alan Mamak ilçesinde bulunuyor. Haber Ankara okurları için merak edilen adresi derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ankara'nın doğu girişindeki bu adresi bilmeyen milyonlarca kişi var! Eşsiz manzaranın tadı burada çıkıyor

Ankara'nın doğu girişindeki bu adresi bilmeyen milyonlarca kişi var! Eşsiz manzaranın tadı burada çıkıyor - Başkent Ankara'nın bilinmeyen pek çok sosyal imkanı bulunuyor. Ankara memur ve öğrenci şehri olarak bilinirken öğrencisi ve memuru bol şehir Ankara'da sosyal imkanların kısıtlı olmasından şikayet ediliyor.

Başkent Ankara'da bulunan sosyal imkanların yetersiz olmasından şikayet edilirken doğa ile iç içe olunacak adresler aslında pek de bilinmiyor. Şehrin tanıtımı ve turizmine katkı sağlayacak alanları bilmeyen Ankaralılar için başkentin doğusundaki cennet köşesini derledik. Ankara'nın Mamak ilçesinde yer alan lavanta bahçesini Haber Ankara okurları için yazımızda detaylandırdık.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor! TIKLA SENDE KATIL

ANKARA'DA ADETA CENNET KÖŞESİ BULUNUYOR

Ankaralılar dönemin en popüler mekanlarından olan lavanta bahçelerine yoğun ilgi gösteriyor. Büyüleyen görüntüleri ile belirli illerde bulunan lavanta bahçeleri vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor.

ankaranin-dogu-girisindeki-bu-adresi-bilmeyen-milyonlarca-kisi-var-essiz-manzaranin-tadi-burada-cikiyor.jpg

Ankara'nın doğusundaki Mamak ilçesinde bulunan lavanta bahçeleri görsel bir şölene imza atarken adeta cennetten bir köşe olarak nitelendirilen Mamak Gökçeyurt Lavanta Bahçeleri ziyaretçilerini bekliyor. Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan lavanta bahçeleri Mamak Belediyesince kadınların istihdamına katkı sağlamak ve sosyal anlamda yetkinleşmelerine zemin oluşturmak amacıyla kurulan Mamak Kadın Kooperatifi (MAKKOP) tarafından Gökçeyurt Mahallesi'ndeki 23 dönümlük arazi üzerine 19 bin lavanta fidesi dikildi.

MAMAK GÖKÇEYURT LAVANTA BAHÇESİ EKONOMİYE KATKI SUNUYOR

Hayata geçirilen Gökçeyurt Lavanta Bahçesi projesi ile kolonya, sabun, yağ, içecek ve hediyelik eşyalar üretilirken doğu bölgesinden Ankara'ya giriş yapan yolcuları da lavanta kokuları karşılıyor.

ankaranin-dogu-girisindeki-bu-adresi-bilmeyen-milyonlarca-kisi-var-essiz-manzaranin-tadi-burada-cikiyor-001.jpg

Bahçede, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenlere yönelik bir konsepte de yer verilirken, MAKKOP bünyesinde çalışan kadınlar, ürünlerin satışından elde edilen gelirlerle ev ekonomisine katkı sağlıyor. Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki bahçede, ziyaretçiler için kafeterya hizmeti de sunuluyor.

MAMAK GÖKÇEYURT LAVANTA BAHÇELERİ NEREDE?

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan lavanta bahçeleri Gökçeyurt Mahallesi'nde yer alıyor. Girişlerin ücretsiz olduğu lavanta bahçesi özellikle düğün yapanların uğrak noktası olmaya devam ediyor.

ankaranin-dogu-girisindeki-bu-adresi-bilmeyen-milyonlarca-kisi-var-essiz-manzaranin-tadi-burada-cikiyor-002.jpg

EGO'nun 359 numaralı otobüsü ile de Gökçeyurt'a ulaşım sağlayabilirsiniz.

Daha fazla Ankara haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da özel yurt fiyatları ne kadar oldu? Fiyat güncellemesi yaşanır mı?

Ankara'da özel yurt fiyatları ne kadar oldu? Fiyat güncellemesi yaşanır mı?