Mamak Belediyesi Aile Danışma Merkezinden 0-6 yaş grubuna önemli hizmet

Mamak Belediyesi tarafından ilçedeki küçük yaştaki çocukların gelişim süreci yakından takip ediliyor. Belediye bu kapsamda 0-6 yaş aralığındaki çocuklara uzmanlar tarafından verilen hizmeti duyurdu.

Mamak Belediyesi Aile Danışma Merkezinden 0-6 yaş grubuna önemli hizmet

İnsan toplumlarının en büyük önceliklerinden olan sağlık ile ilgili her dönem devletlerin ve yerel yönetimlerin attığı adımlar ve izlediği politikalar önemini korumuş, günümüzde de yerel ve ülke yönetiminde insan sağlığına yönelik bir çok adım gerçekleştirilmişti.

Sağlığın önemi ile ilgili bir çok çalışma yapan Mamak Belediyesi konu ile ilgili yapmış olduğu bir hizmet hakkında bilgilendirme paylaşımı yaptı. Belediye tarafından yapılan paylaşımda hayata yeni başlayan miniklerin kişisel gelişiminin önemine dair vurgu yapıldı.

0-6 YAŞ ÇOCUKLARA GELİŞİMSEL TARAMA TESTİ HABERİ

Mamak Belediyesi de bu kapsamda “Mamak Belediyesi Aile Danışma Merkezinin hayata geçirdiği ‘ Gelişimsel Değerlendirme ve Danışmanlık Hizmeti’ 0-6 yaş Mamaklı çocukların gelişimini uzmanlar tarafından gelişimsel tarama testi uygulanarak yakından takip ediyor” diyerek belediye tarafından verilen hizmetin gerekliliğine ve ciddiyetine dikkat çekti.

Belediyenin ilçedeki tüm çocukların gelişim süreci ile yakından ilgilendiği ifade edilen paylaşımda “Gelişimsel Değerlendirme ve Danışmanlık hizmeti kapsamında çocukların gelişimine yönelik olası bir gecikme, gerilik veya ileriliği erken dönemde belirleyerek gereken önlemlerin alınması konusunda yol gösteriyor” denildi.

Mamak Belediyesi Aile Danışma Merkezinden 0-6 yaş grubuna önemli hizmet

HEDEF YÜZLERCE ÇOCUK

Mamak Belediyesi tarafından yapılan bu önemli hizmetin büyük ölçekli bir hizmet olacağı ve yüzlerce çocuğun hem kendisinin hem de ailesinin hayatına dokunulması hedefleniyor. Söz konusu paylaşımın ardından Mamaklı ailelerin çocukları için belirtilen adreslere başvuru yapması bekleniyor.

SONRAKİ HABER