ANASAYFA Mamak Mamak Belediyesi çocuklara trafik bilinci kazandırmaya devam ediyor

Mamak Belediyesi çocuklara trafik bilinci kazandırmaya devam ediyor

Mamak'ta küçük yaşlardan itibaren bireylere trafik kuralları konusunda eğitimler veriliyor. Söz konusu eğitimler sayesinde yeni nesillerin araç kullanımında daha duyarlı ve kurallara uyan insanlar olması hedefleniyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Mamak Belediyesi çocuklara trafik bilinci kazandırmaya devam ediyor

Ülkemizde trafikte yaşanan kaza ve istenmeyen olayların bir çoğunun altında kurallara tam hakim olmamama ve bilinçsizlik yatıyor. Basit bir hatanın bile kişinin kendi ve sevdiklerinin hayatını kaybetmesine neden olmasından dolayı trafik kurallarına uymak büyük önem arz ediyor.

MAMAKLI ÖĞRENCİLER TRAFİK KURALLARINI EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

Bu önemin farkında olan ve trafik eğitiminin küçük yaşlardan itibaren verilmesi için harekete geçen Mamak Belediyesi çalışmalarını güncel olarak sürdürüyor. 2021 yılında Mamak Belediyesi tarafından açılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı açıldığı günden bu yana ilçedeki okullarda eğitim gören on binlerce öğrenciyi misafir etti.

Son olarak Türkan Yamantürk ilkokulu öğrencileri de burada ders almak ve trafik konularını eğlenerek öğrenmeleri için öğretmenleri tarafından Çocuk Trafik Eğitim Parkına getirildi. Burada arkadaşları ile eğlenceli anlar geçiren öğrenciler yol levhalarının ve trafik lambalarının anlamlarından yayaların nasıl davranmasına kadar bir çok konuda eğitim aldılar.

“TRAFİK BİLİNCİNİN OLUŞMASINI HEDEFLİYORUZ”

Alanın sorumlusu Mustafa Ateş, “Trafik Eğitim Parkımızda çocuklarımızda trafik bilincinin oluşmasını hedefliyoruz. Eğitimlerimiz teorik ve uygulamalı olarak iki aşamadan oluşuyor. Biz burada esas olarak içerideki teorik eğitimi çok önemsiyoruz. Çocuklar için ise uygulamalı eğitim daha cazip geliyor. Verilen eğitimler sonunda çocuklarımız sertifika almaya hak kazanıyor" diyerek nasıl bir eğitim benimsendiğinden bahsetti.

Küçük yaştan öğrencilerin deneyim kazanarak trafik kurallarını öğrenmesi öğretmenler ve aileler tarafından da önemseniyor. İlerleyen yıllarda da parkın ilçe için önemini koruması bekleniyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünya alarma geçti bölge halkı tedirgin! 6 yıl sonra yeniden sahil kıyısında görüldü

Dünya alarma geçti bölge halkı tedirgin! 6 yıl sonra yeniden sahil kıyısında görüldü