Mamak Belediyesi Covid-19'a karşı çalışmalarına devam ediyor

Mamak Belediyesi koronavirüs hastalığına karşı yaptığı hamle ile adından söz ettirdi.

İnsanlık tarihinin en zorlu salgın dönemlerine sebep olan koronavirüs hastalığı (Covid-19) 2019 yılının sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkmış, hastalığın iyice büyüyerek tüm dünyayın etkisi alması sonucu milyonlarca insan hayatını kaybetmişti.

2 yıl boyunca devam eden salgın ülkemizde de güçlü bir etki göstermiş, zorlu geçen günlerin ardından salgın yavaş yavaş etkisini kaybetmişti. Yaşanılan bu zorlu günlerin ardından halen günümüzde var olan fakat eskiye nazaran gücünü kaybederek mevsimsel bir hastalık olarak devam eden koronavirüs ile ilgili Mamak Belediyesi yaptığı hizmetini duyurdu.

KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE BİR İLK

Ankara'nın Mamak ilçesinde belediye tarafından verilen hizmette Mamak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı araçların üzerinde yer alan sistem ile sokaklarda ilaçlama yapan araçlar ile hastalığın yayılmasını engellemek ve vatandaşların sağlığının korunması amaçlanıyor.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Mamak Belediyesi “Covid-19 ile mücadelede Türkiye’de bir ilki yaptık. İnovatif Teknolojileri, Akıllı Şehir Sistemlerini Güzel Mamaklı hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Milletimizin hizmetindeyiz” denildi.

Yapılan paylaşıma ek olarak söz konusu ilaçlama işleminin nasıl yapıldığın ve hazırlanan ilaçlama sisteminin nasıl göründüğünün detaylı bir şekilde vatandaşlar tarafından detaylı bir şekilde görünmesi sağlandı. Belediye tarafından özellikle kış aylarının gelmesi ile beraber artışa geçen hastalanma olaylarına karşı atacağı önleyici adımlarına devam etmesi bekleniyor.