Mamak Belediyesi'nden Müzeler Haftasına özel söyleşi programı

Müzeler Haftası dolayısıyla Başkent Ankara'da birbirinden farklı pek çok programa imza atılıyor. Bu çerçevede Mamak Belediyesi de haftanın önemine ithafen bir söyleşi programı düzenledi.

Mamak Belediyesi'nden Müzeler Haftasına özel söyleşi programı

Ülkemizde 18 - 24 Mayıs tarihleri arası Müzeler Haftası olarak kutlanıyor. Müzeler Haftası kapsamında Ankara'da çeşitli etkinliklere imza atılırken son olarak Mamak Belediyesi, 18 - 24 Mayıs Müzeler Haftası kutlama programı düzenledi. Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen program kapsamında Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi, Özel Müzecilik ve Müzik Müzeleri üzerine söyleşi düzenledi.

Söyleşiye; Kültür ve Turizm Bakanlığı Etnografya Müze Müdürü Ali Haydar Atalar, Çankaya Belediyesi Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi, Satranç Müzesi, Hacettepe Üniversitesi Biyoçeşitlilik Müzesi Altındağ Belediyesi Hacı Bayram Veli Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Da Vinci Çocuk Müzesi, MKE İmalat-ı Harbiye Müzesi yetkilileri ile Müzeler Genel Koordinatörü katıldı.

MÜZELER HAFTASI MAMAK'TA KUTLANDI

Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi’nde gerçekleştirilen söyleşiye, Ankara’daki Kültür ve Turizm Bakanlığı müzeleri ve özel müzelerin yetkilileri katıldı. Söyleşide, müzeciliğin ve müzelerin önemi ile birlikte müzelerin tarihi, tanınırlığının arttırılması konuları ele alındı.

Mamak Belediyesi'nden Müzeler Haftasına özel söyleşi programı

Söyleşinin müzecilik faaliyetleri anlamında Başkent’e büyük katkı sunacağını kaydeden Kültür ve Turizm Bakanlığı Etnografya Müze Müdürü Ali Haydar Atalar, “Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi ziyaretçiler için çok anlamlı bir müze” dedi. müzelerin daha etkin ve daha yaşayan mekanlar olması gerektiğinin altı çizilirken, bundan sonra gerek kültür festivallerinde gerekse Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında tüm müzelerin bir araya gelerek ortak çalışmalar düzenlemesi kararlaştırıldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER