Mamak Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği başladı

Mamak Belediyesi’nin düzenlediği 6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği start verdi. Şenliğin açılış konuşmasını Mamak Belediye Başkanı Murat Köse gerçekleştirdi.

Mamak Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği başladı

Mamak Belediyesi birbirinden farklı etkinliklere imza atmaya devam ederken bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği 20 Kasım Pazartesi 2023 tarihi ile başladı. Şenliğin açılış töreninde konuşan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, gençleri bilim projelerini hazırlayarak Mamak ve Türkiye’yi temsil etmeye davet etti.

Mamak Belediyesi tarafından Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda düzenlenen 6'ncı Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’ne Ankara Valisi Vasip Şahin, Türk Dünyası Çocuk Vakfı Başkanı ve Merkez Valisi Güngör Azim Tuna, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Büyük Birlik Partisi Ankara İl Başkanı Mahir Alay, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, Danıştay üyeleri, Büyükelçiler, Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve davetli katıldı.

BAŞKAN KÖSE'DEN GENÇLERE DAVET

Çeşitli stantların açıldığı şenlikte öğrenciler geliştirdikleri bilim projelerini ve yeteneklerini sergiledi. Mehter marşı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ‘6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği’ üç gün boyunca devam edecek. Etkinliğe 84 okul projeleri ile katılım sağlarken ekim ayından bu yana İsrail saldırısı altında bulunan Gazze standı da şenlikteki yerini aldı.

ekran-goruntusu-2023-11-20-141722.png

20 Kasım’ın Dünya Çocuk Hakları Günü olduğunu hatırlatan Mamak Belediye Başkanı Köse, dini dili rengi ne olursa olsun bütün çocukların eşit ve korunmaya muhtaç olduğunun altını çizdi. Mamak Belediye Başkanı Köse, “Gazze’de her gün onlarca çocuk katlediliyor. Gazze’de özgürlük mücadelesini veren kardeşlerimizi selamlıyoruz. Katil siyonist İsrail’i kınıyoruz. Bütün çocukların Dünya Çocuk Hakları gününü kutluyorum. Mamak Belediyesi olarak çocuklarımızı özel projelerimizle destekleyerek, onları geleceğe hazırlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Salonda bulunan çocuklara ve gençlere seslenen Mamak Belediye Başkanı Köse, “İstiklal marşını kuvvetli bir şekilde söylediğiniz için sizleri kutluyorum. Sizleri güzel projeler hazırlayarak Mamak’ımızı ve Türkiyemizi en güzel şekilde temsil etmeye davet ediyorum” dedi.

"GENÇLER, TEKNOLOJİK OLARAK BATIDAN ÜSTÜN OLMALIYIZ"

Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikte konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise "Gençler, teknolojik olarak batıdan üstün olmalıyız. Bunu başaracak olanlar ise siz gençlersiniz. Türkiye nasıl ki kendi İHA’sını ve SİHA’sını ve otomobilini yaptıysa, şimdi bunu sürdürmek ve üzerine koymak siz gençlerin görevidir. Bizlerin ve sizlerin vazifesi ve omuzlarındaki yük büyüktür. O yüzden bugünkü programı önemsiyorum. Nasıl ki geçmişte Ali Kuşçular, Piri Reisler ve Aziz Sancarlar çıkardıysak, şimdi de sizlerden önemli bilimsel projeler üretmenizi ve geleceğe damga vurmanızı bekliyorum.'' ifadelerine yer verdi.

6. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği; Mamak ilçesindeki Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda 20 - 22 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER