ANASAYFA Otomobil 2023 yılında otomobil satışları rekor kırdı! İşte en çok satılan markalar

2023 yılında otomobil satışları rekor kırdı! İşte en çok satılan markalar

2023 senesinin sonuna gelinmesi ile birlikte otomobil piyasasında satışları düşen ve yükselen markalara yer verildi.
yazar
Sinem GÜVEN
2023 yılında otomobil satışları rekor kırdı! İşte en çok satılan markalar

Otomobil fiyatlarının bu sene hızlı bir şekilde artış göstermesinin ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de senin sonu itibariyle satışların ne gibi değişiklikler gösterdiği olmuştu. Durum hakkında senenin sonu gelmesi ile birlikte de otomobil piyasası hakkında yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen Emre Özpeynirci merak edilen tabloyu paylaştı. Tabloda satışı düşen ve yükselen markalar yer aldı.

Satışlar hakkında tüm zamanların rekorunun kırıldığını ifade eden Özpeynirci, yayımladığı tabloda markalara göre geçen sene ve bu sene satışlarda ne gibi değişikliklerin görüldüğünden de bahsetti.

OTOMOBİL PİYASASINDA SATIŞ REKORU KIRILDI!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gazeteci Emre Özpeynirci satışların güncel durumunu yayımladığı satış tablosu ile birlikte şu şekilde paylaştı;

"İşte en merak edilen tablo!

Satışı en çok artan ve düşen markalar...

11 ay sonunda otomobil satışları yüzde 66,23 artarak 840 bin 925 adetle tüm zamanların rekorunu kırarken, Türkiye'de faaliyet gösteren 47 markadan 18'i pazarın üstünde, 18'i pazarın altında büyürken, sadece 3 markanın satışlarında düşüş yaşandı.

8 marka ise bu yıl satışa başladığı için geçen seneye göre bir değişim  söz konusu değil.

Satışları en çok artan markalar sırasıyla MG, Alfa Romeo ve Cupra olurken, satışları düşen 3 marka ise Honda, Aston Martin ve Mitsubishi oldu."

Toplamda 36 otomobil markasının satışlarında yükselme yaşanırken yayımlanan tabloya göre Mıtsubishi, Aston Martin ve Honda'da satışların 2023 sene içerisinde düştüğü gözlemlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da sokak ortasında silahlı saldırı meydana geldi! 1 yaralı

Ankara'da sokak ortasında silahlı saldırı meydana geldi! 1 yaralı