ANASAYFA Otomobil 2024 yılında hangi araca ne ne kadar MTV ödenecek?

2024 yılında hangi araca ne ne kadar MTV ödenecek?

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından 2024 yılında yapılacak olan Yeniden Değerleme Oranı da hesaplandı. Yapılan hesaplamanın ardından bir hesapta MTV ödemeleri için gerçekleşti. 2024'te hangi araç tipine kadar MTV ödeneceği belli oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
2024 yılında hangi araca ne ne kadar MTV ödenecek?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim ayı enflasyon oranını açıkladı. Ekim ayı enflasyon verileri ile birlikte 4 aylık enflasyon farkı da ortaya çıktı. Enflasyon farkının ortaya çıkması ile birlikte yeni yılda pek çok kalemi etkileyecek olan Yeniden Değerleme Oranı da hesaplandı. 2024 yılında Yeniden Değerleme Oranı yüzde 58.46 olarak hesaplanırken bu oran, yeni yılda bazı vergiler ile harç ve ceza tutarlarının belirlenmesinde kullanılacak.

Şimdiden yüzde 58'in üzerinde hesaplanan Yeniden Değerleme Oranı'nda araç sahiplerini yakından ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) de yer alıyor. Yeni yılda MTV ödemelerine gelecek zam oranı ile araç tiplerine göre MTV oranları hesaplandı.

2024 YILI MTV ORANLARI HESAPLANDI

Araç sahiplerini ilgilendiren ve her yıl 2 taksit şeklinde ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde yeni yıl için zam oranı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yüzde 58,46 olarak açıkladığı ekim ayı enflasyon oranı bazı vergiler ile harç ve cezaların belirlenmesinde kullanılan yeniden değerleme oranı olarak kabul edilecek ve bu oran da MTV'ye yeni yıl zam oranı olarak yansıyacak. MTV hesabında kullanılan matrah değerleri yüzde 58.46 oranında artacak.

otomobil.jpg

  • Motor hacmi 1.3 litrenin altında kalan ve vergisiz fiyatı 180 bin 644 bin TL'nin altında olan araçlar yeni yılda 3 bin 359 TL MTV ödeyecek.
  • 1-3 yaş aralığında, motor hacmi 1.3 litre ile 1.6 litre arasında kalan ve vergisiz fiyatı 180 bin 644 bin lirayı aşmayan otomobiller için ise yeni yılda 5 bin 852 TL yıllık MTV ödenecek.
  • Vergisiz fiyatı 180 bin 644 bin TL ile 316 bin 445 TL aralığında olan araçların MTV'si 6 bin 440 TL olacak. Söz konusu motor hacminde olup, vergisiz fiyatı 316 bin 445 TL'yi aşan araçlar için yeni yıldan itibaren 7 bin 26 TL MTV ödenecek.
  • Aynı yaş aralığındaki otomobillerde en pahalı MTV tutarı ise 160 bin 285 TL olacak.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde görev yapan personelle vedalaştı

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde görev yapan personelle vedalaştı