ANASAYFA Otomobil Alman devi Mercedes Benz'in yılın ikinci çeyreğine ait satış rakamları arttı!

Alman devi Mercedes Benz'in yılın ikinci çeyreğine ait satış rakamları arttı!

Otomotiv sektöründe Alman devi Mercedes-Benz'in, yılın ikinci çeyreğine ait satış rakamları dikkatlerden kaçmadı.
yazar
Haber Merkezi
Alman devi Mercedes Benz'in yılın ikinci çeyreğine ait satış rakamları arttı!

Otomotiv sektöründe dünya devi Mercedes-Benz'in yılın ikinci çeyreğine ait satış rakamları belli oldu. Otomotiv sektöründe Alman devi Mercedes-Benz, yılın ikinci çeyreğine ait satış rakamlarını paylaştı.
Daimler AG Grubu, Mercedes Benz'in otomobil ve hafif ticari araç teslimatlarının yılın nisan-haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine bakarak arttığını belirtti.

Alman marka yüzde 6 artışla 515 bin 700’e yükseldi. Şirketin en büyük pazarı olan Çin’deki araç teslimatları ise yılın ikinci çeyreğinde yüzde 12 artışla 183 bin 600’a yükseldi.

Öte yandan Almanya’da teslimatlar yüzde 23 yükselerek 58 bin 600 ve Amerika'da ise yüzde 6 artarak 88 bin 100’e ulaştı.

Son zamanların en gözdesi olan elektrikli araçları ise ikinci çeyrek satışlarında itici güç olmaya devam etti. Teknolojinin gelişmesiyle her geçen gün ihtiyaç duyulan ve talep gören elektrikli otomobillerin satışları yüzde 123 artarak 56 bin 300 adede ulaştı.

Öte yandan, yılın ilk altı ayında satışlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artışla yaklaşık 1,02 milyon araca yükseldi.

MERCEDES-BENZ TÜRKİYE'DEN ÇEKİLİYOR MU?

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Mercedes-Benz'in resmi sitesine girilince markanın modellerinin görünüyor olması fakat alınamaması Türkiye'den çekileceği yönünde iddiaları ortaya atılmıştı.

Bu gelişmeler sonrası ise Gazeteci Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan’ın “Satışlar devam ediyor. Asla çıkılan yoldan vazgeçmek yok.” sözlerini aktararak iddialara son noktayı koymuştu.

Otomobil haberlerine dair gelişmelerini takip etmek için ''Haberankara.com'' adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne nereden, nasıl ulaşılır, telefon numarası nedir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne nereden, nasıl ulaşılır, telefon numarası nedir?