ANASAYFA Otomobil Araç alacaklar dikkat! Elektrikli otomobillerin ÖTV matrahında düzenleme

Araç alacaklar dikkat! Elektrikli otomobillerin ÖTV matrahında düzenleme

Resmi Gazete aracılığı ile hükümet tarafından alınana kararlar kamuoyunun bilgisine sunulmaya devam ediyor. Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararları, tebliğler yayımlanırken bu kez otomobillerdeki ÖTV matrahlarında değişiklik yapıldığı bildirildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Araç alacaklar dikkat! Elektrikli otomobillerin ÖTV matrahında düzenleme

Türkiye'de ekonomi, politika, hukuk gibi çeşitli alanlarda alınan kararlar Türkiye Cumhuriyeti (T.C) Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna duyuruluyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşırken Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete aracılığı ile paylaşılıyor. Öte yandan Resmi Gazete'de çeşitli tebliğler, yönetmelik değişiklikleri ve atama kararları açıklanmaya devam ederken bu kez Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ile ilgili bir karar yayımlandı.

Son olarak Resmi Gazete’de ''4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) Sayılı Listede Yer Alan Bazı Malların Özel Tüketim Vergisi Oranlarına Esas Özel Tüketim Vergisi Matrahlarının Yeniden Tespiti Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7803)'' adıyla Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERDE ÖTV MATRAH DEĞİŞİKLİĞİ KARARI RESMİ GAZETE’DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanın 18 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete’de yer alan kararlar vatandaşların dikkatini çekti. Buna göre Elektrikli otomobillerin ÖTV matrahında düzenlemeye gidildi.

arac-alacaklar-dikkat-elektrikli-otomobillerin-otv-matrahinda-duzenlem.jpg

Motor gücü 160 kilovatın (kW) altında ve yüzde 10 özel tüketim vergisine (ÖTV) tabi elektrikli otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya yükseltildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla birlikte motor gücü 160 kW'ın altındaki sadece elektrik motorlu olan binek otomobiller için ÖTV oranına esas ÖTV matrahında değişikliğe gidildi. Kararla yüzde 10 ÖTV oranına tabi olan söz konusu otomobiller için esas alınan matrah eşiği 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkarıldı.

ekran-goruntusu-2023-11-18-174627.png

Söz konusu kararla birlikte sadece elektrik motora sahip olup söz konusu matrah eşiğine giren otomobillere daha düşük maliyetle ulaşılabilmesi hedefleniyor. Düzenlemeyle konvansiyonel yakıtla çalışan otomobillere olan talebin egzoz gazı salımı bulunmayan otomobillere yönelmesi teşvik edilirken, çevre kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti lideri Akşener'den sert çıkış! Kanıtlanırsa istifa ederim

İYİ Parti lideri Akşener'den sert çıkış! Kanıtlanırsa istifa ederim