ANASAYFA Otomobil Araç sahiplerinin dikkatine! Bu ödemeyi yapmayanlar otomobillerini satamayacak!

Araç sahiplerinin dikkatine! Bu ödemeyi yapmayanlar otomobillerini satamayacak!

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yönelik açıklamalarda bulunan Gelir İdaresi Başkanlığı, Ek MTV'ye ilişkin esaslara yönelik açıklamalarda bulundu. Bunun ile birlikte vergiyi ödemeyen aracını satamayacak.
yazar
Haber Merkezi
Araç sahiplerinin dikkatine! Bu ödemeyi yapmayanlar otomobillerini satamayacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin tahsiline ilişkin açıklamalarda bulundu. Bunun ile birlikte Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne ilişkin genel tebliğ ise bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece düzenlemenin yayınladığı tarihte ve 31 Aralık 2023 tarihine kadar tüm taşıtlar için ek MTV kapsamı aranacak.

mtv.jpeg

Bunun dışında ise Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi, otomobil sahiplerinin böylece 2023 yılında ödeyecekleri vergi oranı kadar olacak.

mtv1.jpeg

Ayrıca ilave vergi ise bu yıla mahsus olmak şartı ile sadece bir defa alınacak. İlk taksit kanunun yayımlandığı ayı izleyen ayın sonuna kadar ödenecek. İkinci taksit ise 2023 yılının Kasım ayı sonuna kadar olmak üzere iki eşti taksit şeklinde olmak üzere ödenecek.

ÖDEME YAPMAYANA SATIŞ YOK!

Yapılan düzenlemenin ardından ise bundan böyle Ek Motorlu Taşıtlar Vergisini ödemeyen araç sahipleri otomobillerini satamayacak. Satış işlemi dışında vergi ödemesi yapmayanlar araçlarını trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacak.

mtv2.jpeg

15 Temmuz tarihinde kanun yürürlüğe girdi. Bundan dolayı da kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan devir işlemleri için aracı alan sorumlu tutulacak. Ardından ise sonrasında yapılan satışlar için aracı satan sorumlu olacak. Maraş merkezli depremlerden etkilenenler ise MT'den muaf olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da son dakika! Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkılıyor

Ankara'da son dakika! Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkılıyor