ANASAYFA Otomobil Bakan Bolat duyurdu! 600 bin gizlenmiş araç ortaya çıktı

Bakan Bolat duyurdu! 600 bin gizlenmiş araç ortaya çıktı

Bugün katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gizlenmiş toplamda 600 bin aracın bulunduğundan bahsetti.
yazar
Sinem GÜVEN
Bakan Bolat duyurdu! 600 bin gizlenmiş araç ortaya çıktı

Bugün katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda gizlenmiş toplamda 600 bin aracın bulunduğunu ifade etti. Bununla birlikte dün yürürlüğe giren fiyat listesi zorunluluğu hakkında da konuştu. 

600 BİN GİZLENMİŞ ARAÇ BULUNDU!

Göreve gelmesi ile birlikte yapılan çalışmalardan bahseden Bakan Bolat, "Aldığımız tedbirler ve denetimler etkisini gösterdi. Ağustos ayının ortalarından itibaren ikinci el piyasasında fiyatlar düştü, birinci el satışlarda fiyatlar düştü, kampanyalar başladı. 600 bin gizlenmiş araç ortaya çıktı birden ve piyasa büyük ölçüde düzeldi, fiyatlar düştü.

Aynı süreci emlak sektöründe de gördük çünkü emlakda sahte kimliklerle fiyat şişirme amaçlı ilan vermeyi cezalandırdık ve sorumluluğu ilan sitelerinin üstüne yıktık. Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz. Fiyat şişirme yapanlara cezalar uygulanıyor. Bu cezalar az buçuk cezalar değil ve ciddi bir şekilde de artıracağız önümüzdeki süreçte. Diğer alanlara girdik, hazır beton, çimento, inşaat malzemeleri, marketlerde denetimlerimizi artırdık." şeklinde konuştu.

FİYAT LİSTESİ HAKKINDA KONUŞTU!

Dün Resmi Gazete kararları ile birlikte yürürlüğe giren restoran ve kafeler için fiyat listesi kararı hakkında konuşan Bolat, "Burada iki amacımız var, yani ihtilafları, şikayetleri azaltmak. İkincisi de müşteri kapının önünde fiyata bakar, işine gelmiyorsa girmez. Geliri yetmeyecekse, pahalı buluyorsa girmez. Satıcılar da kendilerine çeki düzen verecekler. Ben 'istediğim zammı yaparım, bana gelmeye mecburlar' gibi bir üsten bakış da yapamayacaklar, onlar da kendilerine çeki düzen verecekler." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uyku problemi yaşayanlar dikkat! Nedeni huzursuz bacak olabilir

Uyku problemi yaşayanlar dikkat! Nedeni huzursuz bacak olabilir