ANASAYFA Otomobil Bakan Ömer Bolat tarih verdi! 0 otomobillerde yüzde 20 düşüş

Bakan Ömer Bolat tarih verdi! 0 otomobillerde yüzde 20 düşüş

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el ve sıfır araç piyasasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, ikinci el araç fiyatlarında yüzde 15 düşüş olduğunu, 0 araçlarda ise yüzde 20 düşüş beklediklerini ifade etti.
yazar
Haber Merkezi
Bakan Ömer Bolat tarih verdi! 0 otomobillerde yüzde 20 düşüş

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen 'İş Dünyası Buluşması' toplantısına katılarak burada önemli açıklamalarda bulundu. 0 ve ikinci el araç piyasasına ilişkin konuşan Bakan Bolat, önemli bilgiler verdi. Araç fiyatlarının düşmeye başladığını aktaran Bolat, yıl sonuna kadar sıfır araçların yüzde 20 oranında ucuzlayacağını kaydetti.

thumbs-b-c-fd909acfb4fcc20474e857c87d8efcd3.jpg

"İKİNCİ EL ARAÇTA YÜZDE 15'LİK DÜŞÜŞ"

Otomotiv sektöründeki o büyük çalkantılı süreci birkaç ayda bakanlık olarak büyük ölçüde sona erdirdiklerini ifade eden Bolat, "İkinci el araç piyasasında yüzde 15'lik düşüş var, sıfır araçlarda yüzde 10-15 kampanyalar başladı. Olması gereken bu, herkes kazansın ama adil ve rekabetçi şartlar oluşturmak da bizim görevimiz. Diğer sektörlerde de benzeri uygulamalar karşı aynı çabayı sarf ediyoruz." dedi.

indir.jpg

"SIFIR ARAÇLARDA YÜZDE 20'LİK DÜŞÜŞ GÖRECEĞİZ"

Bakan Bolat sözlerine şöyle devam etti:

"Bayiler artık stoklardaki arabaları ortaya çıkardı. Bayiler de kampanyalara başladı. Yıl sonuna kadar sıfır araç satışlarında modellerine ve markalarına göre yüzde 10 ila 20 arasında indirim kampanyaları görmeye başladık, başlayacağız. Bu piyasaların düzelmesi için rasyonel ve istikrarlı bir şekilde işlemesi için çok iyi. Rekabetçiliği yeniden kazanmış olduk. Rekabetle birlikte fiyat düşüşleri de beraberinde gelecek."

BAKANLIK 500 MEMUR ALACAK

"Bakanlık olarak bu ay içerisinde bin 500 yeni memur alımını gerçekleştireceğiz. Bu arkadaşlarımızı Türkiye'de mevcut denetim yapan kadrolarımızın yanına ilave ederek piyasa denetimlerini sıklaştıracağız ve piyasalar normale dönene kadar da çok sıkı bir şekilde halkımızın zarar görmeyeceği rekabetçi adil bir piyasa düzeni oluşturacağız"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni Hyundai i10 modelinde Ekim 2023 fiyatları belli oldu!

Yeni Hyundai i10 modelinde Ekim 2023 fiyatları belli oldu!