ANASAYFA Otomobil Bu araçların satışları resmen azaldı sektör alarm veriyor! Artık kimse tercih etmiyor nedeni herkesi şaşırtacak cinsten

Bu araçların satışları resmen azaldı sektör alarm veriyor! Artık kimse tercih etmiyor nedeni herkesi şaşırtacak cinsten

Otomotiv pazarına olan ilgi devam ederken fiyatlar nedeniyle satış rakamları düşmeye devam ediyor. Sektörde yaşanan daralma endişesi nedeniyle çeşitli kampanya haberleri peş peşe gelirken son dönemin trendleri arasına giren elektrikli araçların satış rakamlarına ilişkin dikkati çeken bir veri ortaya çıktı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Bu araçların satışları resmen azaldı sektör alarm veriyor! Artık kimse tercih etmiyor nedeni herkesi şaşırtacak cinsten

Türkiye'de otomotiv sektöründeki hareketlilik devam ediyor. Satış rakamlarının yükselmesi, kredi faizlerinin çıkması ile beraber sıfır araca olan talep azalırken satışlarını artırmak isteyen firmalar da daralma endişesi nedeniyle çeşitli kampanyalarını duyurmaya başladı. 

Daralma endişesi taşıyan ve satış rakamları azalan firmaların kendi hazırladıkları takas ve kredi desteklerinin yanı sıra fiyatlarında da indirime gidiyor. Firmaların satış rakamlarını yükseltmek için yaptıkları kampanyalar dikkati çekerken bir dönem neredeyse yok satan elektrikli araçlarda satışların düştüğü bildirildi. Elektrikli araç almak isteyenler satışların azalması ile beraber pek çok soru işaretine yanıt ararken merak edilen detaylar belli oldu. 

ELEKTRİKLİ ARAÇ PİYASASINDA DEPREM SÜRÜYOR

Elektrikli araçların Türkiye piyasasında henüz yeni olmasından kaynaklı olarak talebin az olduğundan bahseden uzmanlar, ikinci el satışının da az olmasından dolayı vatandaşın elektrikli araçlarını tam olarak deneyimleyemediğinden bahsetti. 

Elektrikli sedan ve SUV modellere olan ilgi devam ederken araç alacakların fiyatlar nedeniyle daha garantici davrandığından bahseden uzmanlar, aynı zamanda alıcıların kullanılmış elektrikli otomobillerde pil ve elektrik arızaları gibi yüksek maliyetli tamir işlemlerinden çekindiğini belirtti. 

Talebi düşüren en önemli faktörün ‘tanınırlık’ olduğundan bahseden uzmanlar, otomotiv pazarında elektrikli araç talebinin bir yıl içinde yüzde 800 oranında arttığını söylerken bir de yedek parça sıkıntısının alıcının talebini önemli ölçüde azalttığını dile getirdi. 

Söz konusu faktörlere çözüm bulunması halinde Türkiye'de de elektrikli araç satışlarının patlayacağı bildirildi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TESK Başkanı Palandöken net konuştu! Yeniden ayağa kalkma vurgusu

TESK Başkanı Palandöken net konuştu! Yeniden ayağa kalkma vurgusu