ANASAYFA Otomobil Bütçe dostu yeni Citroen E-C3 yollara çıkmaya hazırlanıyor

Bütçe dostu yeni Citroen E-C3 yollara çıkmaya hazırlanıyor

Citroen, B-segmentindeki en başarılı modellerinden biri olan e-C3'ün dördüncü neslini tanıttı. Sınıfının en konforlu aracı olan Citroen e-C3 aynı zamanda cesur ve özgün bir tasarıma sahip.
yazar
Haber Merkezi
Bütçe dostu yeni Citroen E-C3 yollara çıkmaya hazırlanıyor

Yüzde 100 elektrikli olan araç B-Hatchback model olan yeni Citroen e-C3'ün yanı sıra 1.2 litrelik içten yanmalı motora sahip. C3 modeli de eş zamanlı olarak 2024'ün son çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulacak.

Yeni C3, Citroën'in benzersiz Advanced Comfort Süspansiyon sistemi ile sınıfının en iyi konfor seviyesini sunuyor. Bu sistem, aşamalı hidrolik stoperler sayesinde bozuk yol yüzeylerinde bile yumuşak ve konforlu bir sürüş deneyimi sağlıyor. Ayrıca yeni C3'ün iç mekanı da geniş ve ferah bir tasarıma sahip. Yeni koltuklar, daha fazla konfor ve destek sunuyor.

screenshot-19.jpg

5,6 MİLYONDAN FAZLA SATTI

İlk nesli 2002 yılında pazara çıkan ve günümüze kadar 5,6 milyondan fazla satan Citroën C3 dördüncü neslinde tamamen elektrikli olmaz özelliğine sahip. Marka, 0 emisyonlu mobilitenin faydalarını uygun fiyata yaşamak isteyen kullanıcılar için Avrupa’da tasarlanan ve üretilen ilk tamamen elektrikli B-Hatchback model ile, tamamen elektrikli mobiliteyi, herkes için erişilebilir hale getirmek üzere cesur bir hamle yapıyor.

TÜRKİYE FİYATLARI HENÜZ BİLİNMİYOR

Son teknoloji ile üretilen yeni nesil Citroen e-C3'ün Türkiye fiyatları henüz bilinmezken Avrupa'da ki fiyatı duyanları hayrete düşürüyor. Avrupa'da 24.500 eurodan başlayan fiyatlarla satılacak. 2025 yılında elektrikli B-Hatchback modelin daha uygun fiyatlı bir versiyonu da tanıtılacak.

screenshot-18.jpg

YENİ NESİL CİTROEN C3 BİZE NELER SUNUYOR?

Yeni C3, zengin donanım seçenekleri ile sınıfında öne çıkıyor. Standart olarak sunulan özellikler arasında 10,25 inçlik dijital gösterge paneli, 10 inçlik dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi, LED farlar ve 16 inçlik alüminyum alaşım jantlar yer alıyor.

Üst donanım seviyelerinde ise anahtarsız giriş ve çalıştırma, otomatik klima, elektrikli park freni ve 17 inçlik alüminyum alaşım jantlar gibi özellikler de sunuluyor. Ayrıca araç sahiplerinin tasarım tercihlerini yansıtacak dış koruyucu öğeler de, yeni tasarımlı B-Hatchback’de sunulmaya devam ediyor.

screenshot-18-001.jpg

EV RAHATLIĞINDA İÇ MEKAN TASARIMI

Yeni tanıtılan Citroen C3, geniş iç mekanı, bir evin oturma odasına benzer bir ortam sağlamak üzere yalın ama zarif yüzeylerle şekillendirildi. İlk temasta hoş ve yumuşak bir his sağlamak ve mesafe ne olursa olsun destekleyici bir sürüş sunmak üzere ilave köpük kullanıldı.

Geniş bagaj haçmi ile size rahat yolculuklar sunacak olan yeni nesil araçta, daha uzun iç mekan; kapı panelleri, orta konsol ve orta kol dayamanın altında kullanışlı ve akıllı saklama alanları ve ayrıca orta konsolda kablosuz telefon şarj sistemi de yer alıyor.

screenshot-17.jpg

Konforlu 60/40 oranında yatan arka koltuk sırtlıkları ve arka çamurluklar arasındaki 1015 mm’lik genişlik ile daha büyük nesneleri taşıma kolaylığı da sağlıyor. Standart konumda 310 litre sunulan geniş bagaj hacmi, günlük hayatın gereksinimlerini fazlasıyla karşılıyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇ KULLANIMININ KOLAYLIĞI

Stellantis’te bir ilk olarak, yeni Citroën ë-C3, BEV’e özel “Akıllı Otomobil Platform”uyla, 320 km’ye kadar WLTP sürüş menzili sağlamak için 44 kWsa LFP bataryayı kullanıma sunuyor. 100kW DC hızlı şarj özelliği ile 26 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e şarj olanağı da sağlıyor. Standart AC şarj 7 kW ile yüzde 20’den yüzde 80’e yaklaşık 4 saat 10 dakikada şarj performansı sunuyor. 11 kW seçeneği ise 2 saat 50 dakika sürüyor.

screenshot-15.jpg

Ev ya da iş yerinde bir Wallbox ve ayrıca dışarıda halka açık şarj istasyonlarında düzenli olarak şarj etmek için ideal olan standart Mod 3 kablo ile hem ev hem de halka açık AC şarj noktalarına erişim kolaylığı sağlıyor. Kablo, tek fazlı 7,4 kW veya üç fazlı 11 kW duvar kutusuyla şarjı destekliyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son dakika açıklandı! Türkiye Gazze için 3 günlük Milli Yas ilan edecek

Son dakika açıklandı! Türkiye Gazze için 3 günlük Milli Yas ilan edecek