ANASAYFA Otomobil Citroen'in dünyadaki en büyük pazarında Türkiye üçüncü sırada yer aldı!

Citroen'in dünyadaki en büyük pazarında Türkiye üçüncü sırada yer aldı!

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, Türkiye'yi Citroen’in dünyada en büyük 3’üncü pazarı haline getirdiklerini dile getirdi. Bu çerçevede büyüme rakamlarına ilişkin bilgiler veren Citroen, 2023'ü toplamda kaç adet satışla kapattıklarını da açıkladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Citroen'in dünyadaki en büyük pazarında Türkiye üçüncü sırada yer aldı!

Son yıllarda otomotiv piyasasında yaşanan yükselişle beraber vatandaşların sıfır araca olan talebi de hayli azaldı. Sektörde yaşanan daralma endişesi nedeniyle firmalar pek çok kampanyaya imza atarken son olarak Citroen'den 2023 yılı satış rakamlarına ilişkin bir duyuru geldi.

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, "2023 yılındaki satış rakamımız, Türkiye'yi Citroen’in dünyada en büyük 3’üncü pazarı haline getirdi. Bu hem marka olarak bizim hem de Türkiye için çok önemli başarı." ifadelerine yer vererek satışalrla ilgili bir bilgilendirmede bulundu.

TÜRKİYE CİTROEN'İN EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ SATIŞ PAZARI OLDU

Citroen, Türkiye pazarındaki büyümesine devam ediyor. 2022 yılında Türkiye'de rekor satışa ulaşan Citroen Türkiye, güçlü bir büyüme gerçekleştirdiği 2023 yılı verilerini açıkladı. Buna göre, 2023'ü toplamda 63 bin 153 adetlik satışla tamamlayan Citroen Türkiye, satışlarını 2022 yılına göre yüzde 119 artırmayı başardı. Bu rakamla marka, geçen yılı toplam pazarda 3 sıra birden yükselerek 7’nci sırada tamamladı. 

Citroen, yılı pazarın da üzerinde bir büyüme elde ederek yüzde 5,1 payla kapattı. Citroen modellerinin kendi segmentlerinde iddialı sonuçlara imza attığını dile getiren Alkım, "C4 modelimiz ulaştığı 5 bin 804 adetlik satışla kompakt hatcback sınıfının tüm sene boyunca en fazla tercih edilen üçüncü modeli oldu. Benzer şekilde C3 de 7 bin 844 adetlik satışla B-HB segmentinde ilk 5’te yerini aldı. C5 Aircross, 8 bin 434 adetlik satışla en çok tercih edilen ikinci binek araç modelimiz oldu. C4 X ise 10 bin 704 adetlik satışla binek modellerimiz içinde en fazla satılan Citroen modeli oldu.'' dedi. 

2023 yılındaki satış rakamı ile Türkiye’yi Citroen’in dünyada en büyük 3’üncü pazarı haline getirmelerinden duydukları mutluluğu dile getiren Alkım, 2024 yılı içinde hazır olduklarını dile getirdi. 

Citroen 2024 yılına özel kampanyaları ile satışlarına devam ediyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu! Bakanlık bünyesine sözleşmeli 1629 personel alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu! Bakanlık bünyesine sözleşmeli 1629 personel alacak