ANASAYFA Otomobil Çocuklar da artık TOGG sahibi olabilecek! Milli otomobilin ahşap oyuncağı üretiliyor!

Çocuklar da artık TOGG sahibi olabilecek! Milli otomobilin ahşap oyuncağı üretiliyor!

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un ahşaptan oyuncağı Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) tarafından faaliyet yürüten atölyede yapılıyor.
yazar
Haber Merkezi
Çocuklar da artık TOGG sahibi olabilecek! Milli otomobilin ahşap oyuncağı üretiliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) tarafından faaliyet yürütülen Ahşap Oyuncak Eğitim ve Tasarım Atölyesi'nden güzel bir adım atıldı. Burada üretilen ahşap oyuncaklar çocukların yüzünü güldürdü.

whatsapp-image-2023-07-28-at-12-32-44.jpeg

Yapboz başta olmak üzere tren, araba, uçak, at, topaç, bulmaca gibi oyuncaklar bu atölyede üretilirken Türkiye'nin yerli otomobili Togg da üretime dahil oldu.

Anatoya Ahşap Oyuncak Üretim Atölyesi Sorumlusu makine mühendisi Şevket Tutak, Anatoya'nın "Medeniyetimizin oyuncakları" sloganıyla KOMEK bünyesinde 2019'da Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı (KOP SOGEP) projesi kapsamında kurulduğunu söyledi.

whatsapp-image-2023-07-28-at-12-32-58.jpeg

Ahşap ve pelüş oyuncaklar ürettiklerini, oyuncakların 7 kategoride oluştuğunu sözlerine ekledi. Eğitici, geleneksel, robotik, teknolojik oyuncakların bu atölyede bulunduğunu da belirten Tutak, "Oyuncakları kendimiz tasarlıyoruz. Ürettiğimiz oyuncakları internetten tüketiciye ulaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

Togg'un oyuncağını yapma fikri hakkında da konuştu. Atölyede çeşitli araba modelleri üretirken Togg'u nasıl modelleyeceklerini araştırmaya başladıklarının altını çizdi. "Yaklaşık 4 aylık AR-GE ve projelendirme çalışması yürüttük. Fotoğrafları bilgisayar destekli uygulamalara aktardık ve oyuncak Togg ortaya çıktı." ifadesini kullandı.

whatsapp-image-2023-07-28-at-12-32-58-1.jpeg

"HER RENGİN ANLAMI VAR"

Açıklamalarına devam eden Tutak, Togg'u kayın ağacından ürettiklerini vurguladı. 6 renk çıkarttıklarını, renklerin her birinin ismi ve hikayesi olduğunu da ifade etti.

whatsapp-image-2023-07-28-at-12-32-59.jpeg

"Kırmızısına 'Anadolu', beyazına 'Pamukkale' dediler. Biz de Anatoya markasına özgü olarak Konya'yı çağrıştırması için 'Çatalhöyük'ün doğal rengini oyuncağımıza yansıtmaya çalıştık. Çatalhöyük, kayın ağacımızın orijinal rengi oldu. Togg'larımızı 'komekpazari.com.tr' üzerinden satışa sunduk." diye konuştu.

Ahşap oyuncağın 15 parçadan oluştuğunu ve 40 santimetre uzunluğunda olduğunu da ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralıları zehirlemeye çalışan kaçakçılar yakalandı!

Ankaralıları zehirlemeye çalışan kaçakçılar yakalandı!