ANASAYFA Otomobil Cumhurbaşkanı imzası ile onaylandı! Yayla gibi aracım olsun diyenlere ÖTV'siz Renault Captur satışı başladı

Cumhurbaşkanı imzası ile onaylandı! Yayla gibi aracım olsun diyenlere ÖTV'siz Renault Captur satışı başladı

Ülkemizde artamaya devam eden sıfır araç fiyatları nedeniyle vatandaşın nakde olan ihtiyacı arttı. Nakit ihtiyacını bankaların kredileri aracılığı ile gidermek isteyen vatandaşlar da yükse faizler nedeniyle kredi çekmezken ÖTV'siz araç satışında Renault'un Captur modeli önemli bir alternatif oluşturdu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Cumhurbaşkanı imzası ile onaylandı! Yayla gibi aracım olsun diyenlere ÖTV'siz Renault Captur satışı başladı

Türkiye'de pandemi döneminin ardından artan araç fiyatları nedeniyle vatandaşın sıfır araca ulaşması zorlaşmaya başladı. Döviz kurundaki artışlar maliyetlere yansımaya devam ederken araç fiyatlarına aylık olarak gelen zamlara yenileri de eklenmeye devam ediyor. 

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı ile Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muaf tutulacak grup açıklanırken şubat ayına özel ÖTV'siz araç düzenlemesinde fiyatlar da belli oldu. Sıfır araç sahibi olmak isteyenler belirli şartlara bağlı olarak ÖTV muaf tutulurken daha ucuza  araç sahibi olma şansı elde edenler de detayları merak ediyor.

ŞUBAT 2024 ÖTV'SİZ RENAULT CAPTUR SATIN ALMA FIRSATI

ÖTV'siz araç programından belirli kişiler yararlanabiliyor. Belirli oranda engelli raporu bireyler ÖTV'den muaf tutuldukları programdan yararlanabilirken daha ucuza araç alma hakkı engelli bireylere veriliyor. ÖTV'den muaf tutulan bireyler şubat ayındaki güncel fiyatları merak ederken Renault'un en çok satan otomobil modeli olan Captur'un fiyatı da merak edilmeye başlandı. Renault'un Captur modellerinde ÖTV muafiyetli fiyatları ise Şubat 2024 tarihi ile yenilendi.

2023 yılının başında Resmi Gazete'de yürürlüğe giren yasa kapsamında ÖTV muafiyeti 450 bin liradan 1 milyona kadar yükseltildi. 1 milyon liraya kadar olan sıfır araçlar da engelli bireylerin muafiyet evraklarını tamamlayarak araç alabilme imkanı verildi. Karar kapsamında ÖTV muafiyetli araçların listesinde genişleme olduğu öğrenilirken Renault'un Captur modeli de bu karara dahil edildi. 

Engeli raporu bulunan vatandaşlara yüzde 80 ÖTV indirimi hayata geçirilirken Renault'un Captur modelinin sahibi olmak isteyenler ilgilenen bireyler engelli raporları ve bayilerin istediği belgelerle birlikte başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Renault'un en çok tutulan modeli Captur için ise ÖTV muafiyeti Şubat 2024 tarihi ile devam ediyor. 

Renault Captur Touch Donanım 1.3 TCe EDC 140 Beygir Hybrid Motor – Otomatik vites 546 bin 500 TL'den satışa sunuluyor. 

Renault Captur Icon Donanım 1.3 TCe EDC 140 Beygir Hybrid Motor, Otomatik vites 542 bin 100 TL'den satışa sunuluyor. 

Renault Captur RS Line Donanım 1.3 TCe EDC 155 Hybrid– Otomatik Vites ise 549 bin 900 TL'den alıcı buluyor.

ÖTV muafiyetli araç satışının detayları için Renault bayilerini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 YDS başvuruları başladı! YDS başvuruları nereden yapılır

2024 YDS başvuruları başladı! YDS başvuruları nereden yapılır