ANASAYFA Otomobil Dünyaca ünlü otomobil devi Mercedes-Benz elektrikli otomobil kararından vazgeçti

Dünyaca ünlü otomobil devi Mercedes-Benz elektrikli otomobil kararından vazgeçti

Dünyanın en köklü ve prestijli otomobil markaları arasında gösterilen Alman Mercedes Benz markası daha önce açıkladığı 2030 yılından sonra elektrikli araçtan başka türde araç satma kararından geri döndüğünü açıklamıştı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Dünyaca ünlü otomobil devi Mercedes-Benz elektrikli otomobil kararından vazgeçti

Son yıllarda dünyada ve ülkemizde giderek yaygınlaşan elektrikli otomobiller dünyaca ünlü firmalarında odak noktası olmuştu. En bilindik markalar bile son teknoloji ile ürettikleri araçlarını elektrikli şekilde piyasaya sürmüş otoriteler ise söz konusu araçların gelecekte daha yaygınlaşacağını ifade etmişlerdi.

ALMAN DEVİ GERİ ADIM ATTI

Bu kapsamda ünlü otomobil markası Mercedes-Benz 2030 yılından itibaren sadece elektrikli otomobil satmaya yönelik bir hedef belirlediklerini açıklamıştı. Otomobil piyasasında dikkat çeken bir hamle olarak yorumlanan adımın ardından Alman devi kısa sürede geri adım attı. Webtekno'da yer alan habere ünlü marka 3 sene içinde kararından geri adım attı. Şirket tarafından yapılan yapılan açıklamada Mercedes'in bahsettiği 2030'lu yıllar geldiğinde satışlarının yarısının elektrikli araçlardan olabileceği ifade edildi.

Geleneksel olarak tabir edilebilen içten yanmalı ve hibrit araç modellerinin satışının devam edeceğinin anlaşıldığı markaya ek olarak geçmiş dönemlerde Ford ve GM gibi modellerde benzer adımlar atmış fakat gerçekleştirememişti. Önümüzdeki yıllarda elektronik arabalar ile ilgili nasıl bir gelişme yaşanacağı merak konusu oldu. 

TOGG VE TESLA ETKİSİÜlkemizde özellikle son yıllarda yerli marka TOGG'un ürettiği araçlar ve TESLA gibi dünyaca ünlü markaların piyasada yaygınlaşması sürücülerin eletkrikli araçlara olan ilgisini arttırmıştı. Dünyada ve ülkemizde elektrikli otomobillerin çok daha fazla yaygınlaşması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'dan mal beyanı açıklaması! Kendi hesabını veremeyenler, kentin hesabını veremez

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'dan mal beyanı açıklaması! Kendi hesabını veremeyenler, kentin hesabını veremez