ANASAYFA Otomobil En ucuz Tesla modeli Türkiye'de satışa sunuldu! Yeni Tesla y fiyatı nedir, Tesla y yeni versiyon özellikleri

En ucuz Tesla modeli Türkiye'de satışa sunuldu! Yeni Tesla y fiyatı nedir, Tesla y yeni versiyon özellikleri

Dünyadaki en popüler elektrikli otomobil markası olan Tesla ülkemizde bir modelini daha satışa sundu. Bu hareket ile birlikte en ucuz Tesla otomobili tam 1 Milyon TL daha ucuz olmuş oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
En ucuz Tesla modeli Türkiye'de satışa sunuldu! Yeni Tesla y fiyatı nedir, Tesla y yeni versiyon özellikleri

Otomobil dünyasının elektrikli kullanıma evirilmesinde öncü markalardan olan Tesla, Türkiye için ciddi bir hamle daha yaptı. Şirketin Türkiye ayağı bu yıl çok düşük bir satış rakamı elde etmesinden dolayı adından söz ettiren bir araç modeli daha piyasaya sürdü.

TESLA'DAN 1.5 MİLYON DAHA UCUZ ARABA HAMLESİ

Türkiye pazarına geçen yıl ilk kez giren Tesla, Türkiye'nin yerli otomobil markası TOGG ile beraber adından en çok söz ettiren elektrikli arabalar arasında yer almıştı. Tesla'nın ülkede piyasaya sürdüğü tek araba olan Model Y bu senenin ilk aylarında satış rakamları ile geçen yılın epey bir gerisinde kalmıştı. 3 Milyonun üstüne çıkan satış fiyatı sonrasında Tesla Türkiye ilgiyi yeniden üstüne çekecek bir adım attı.

Şirket Tesla Model Y'nin ÖTV kapsamına giren yeni versiyonun araç severler ile buluştuğunu açıkladı. Yeni Tesla arabasının piyasaya sürülmesi ile beraber en düşük Tesla modeli 3 Milyon 204 bin TL'den 1.7 Milyon TL'ye gerilemiş oldu.

1.5 Milyon TL'lik indirim kısa sürede gündem olmayı başardı. Yeni Tesla modelinin piyasaya sürülmesi ile birlikte şirketin yeniden satış rakamlarını yükseltmesi bekleniyor. Söz konusu modelin fiyatı ise şu şekilde oldu;

Arkadan itiş
️160 kW güç
️455 km menzil
️60 kwH batarya kapasitesi
️0-100 7,5 saniye
️217 km son hız,

ELEKTRİKLİ ARABA PİYASASI DEĞİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Bu gelişmenin ardından ülkemizde ve dünyada elektrikli araba piyasasında yeni neler olacağı merak konusu oldu. Dünyaca ünlü markalar bu konuda geliştirdikleri araçları piyasaya sürmeye devam ediyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenimahalle Belediyesi 23 Nisan çocuk şenliği programını açıkladı

Yenimahalle Belediyesi 23 Nisan çocuk şenliği programını açıkladı