ANASAYFA Otomobil Hayaldi gerçek oldu! Uçan araba 2025 yılında piyasaya sürülecek

Hayaldi gerçek oldu! Uçan araba 2025 yılında piyasaya sürülecek

Filmler, dizilere ve oyunlara konu olan uçan araba efsanesi yakında gerçekleşecek. Edinilen bilgiye göre Amerikan Alef Aeronautics şirketi tarafından ön siparişi alınan uçan otomobilin ilki 2025 yılı sonunda üretilecek.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Hayaldi gerçek oldu! Uçan araba 2025 yılında piyasaya sürülecek

On yıllardır bir hayal olarak akıllarda yer edinen ve bilim kurgu filmlerinden aşina olduğumuz uçan araba fikri ile ilgili tarihi gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

CNBC'de yer alan habere göre Amerikalı ünlü iş adamı Elon Musk'un sahibi olduğu Tesla'nın desteklediği teknoloji şirketi Alef Aeronautics ilk uçan otomobili 2025 yılı sonunda üretecek. Markanın üreteceği arabanın fiyatı 300 bin dolar olarak belirlendi. Söz konusu araç şu ana kadar 2850 adet sipariş aldı.

2025 SONUNDA GELİYOR

Sadece 150 dolar bedel ödenerek ön siparişi gerçekleştirilebilen Model A adlı uçan arabanın görüntüsü paylaşıldı. Tasarımı ile de dikkatleri üzerinde toplayan ve dünya genelinde adından söz ettiren arabanın üretime geçmesi ve insanların tecrübelerini paylaşması merakla bekleniyor. Şirketin CEO'su Jim Dukhovny insanlığı heyecanlandıran bu ürün ile ilgili 2025 yılının sonunu işaret ederek çok uzun olmayan bir zaman dilimi kadar beklenilmesi gerektiğini belirtti.

HAFİF VE ETKİLİ

Teknik özellikleri ile de şaşırtan uçan araba ile ilgili detaylar belli oldu. Söz konusu uçan araba karada normal bir arabaya göre çok yavaş kabul edilen bir hızda olacak fakat gökyüzünde hızı ile adından söz ettirecek. Edinilen bilgiye göre Model A yolda saatte 56 Km hızla gidecek. Model A gökyüzüne çıktığı zaman saatte 177 km hızlık bir performansa sahip olacak.

Alef Aeronautics'un söz konusu modeline ek olarak yeni modeller üzerinde de çalıştığı ve uzun bir süre zarfında o modelini de piyasa sürmek istediği gelen bilgiler arasında. Teknoloji ve araba tutkunları ise şimdiden uçan arabayı beklemeye başladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni yayın ihalesi ile Avrupa'nın beş büyük liginin ardından Süper Lig geliyor!

Yeni yayın ihalesi ile Avrupa'nın beş büyük liginin ardından Süper Lig geliyor!