ANASAYFA Otomobil İkinci el araç piyasasına yeni düzenleme! Uymayanlara para cezası! Ticaret Bakanlığı açıkladı!

İkinci el araç piyasasına yeni düzenleme! Uymayanlara para cezası! Ticaret Bakanlığı açıkladı!

Araç satın almak isteyen birçok vatandaş sıfır otomobil fiyatları ile ikinci el otomobil fiyatlarının neredeyse aynı düzeyde olduğunu ifade ediyor. Bakanlık harekete geçti ve yeni düzenleme getirdi.
yazar
Haber Merkezi
İkinci el araç piyasasına yeni düzenleme! Uymayanlara para cezası! Ticaret Bakanlığı açıkladı!

Araç almak isteyen birçok vatandaş, sıfır otomobil fiyatları ile ikinci el araç fiyatlarının neredeyse aynı düzeyde olduğu yönünde şikayette bulundu.

Bunun ile birlikte Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Özellikle otomotiv sektöründeki stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamalarına yeni düzenleme gündeme geldi.

Böylece 6 Temmuz'da ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapılırken bu hususta fiyat dengesinin sağlanması için de önemli adımlar atıldı.

Araç almak isteyen birçok vatandaş ikinci el araçların ilan yoluyla sıfır fiyatından daha fazla ya da eş değerde olduğu yönünde şikayetlerini dile getirdi.

1 OCAK 2024 TARİHİNE KADAR YASAKLAMA GELDİ!

Ticaret Bakanlığı fiyat dengesinin sağlanması adına ikinci el araçların ilan yoluyla sıfır fiyatından fazla pazarlanması 1 Ocak 2024'e kadar yasaklandı. Bu karar ise bugün itibari ile uygulamaya alındı.

Ayrıca tüm gerçek ve tüzel kişilerin bireysel ve ticari ilanlarını kapsayacak olan karara uymayanlara da idari para cezası uygulanacak. Böylece Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat uygulamasının da önüne geçmiş olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Etimesgut'ta Tarihi Eser Operasyonu! 3 kişi gözaltına alındı!

Etimesgut'ta Tarihi Eser Operasyonu! 3 kişi gözaltına alındı!