ANASAYFA Otomobil İkinci el otomobiller sıfırından pahalı satılamayacak! Yeni sistem yolda!

İkinci el otomobiller sıfırından pahalı satılamayacak! Yeni sistem yolda!

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe yeni düzenlemeye gitti. Bunun ile birlikte ikinci el otomobiller sıfır otomobil fiyatına satılmayacak.
yazar
Haber Merkezi
İkinci el otomobiller sıfırından pahalı satılamayacak! Yeni sistem yolda!

Otomobil fiyatlarında hareketli dakikalar yaşanmaya devam ediliyor. Bunun ile birlikte özellikle son zamanlarda sıfır araç fiyatına ikinci el araçlar satılıyordu.

Ticaret Bakanlığı, araba sektöründeki stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamalarına yönelik yeni bir sistemi devreye soktu. Böylece 6 Temmuz'da İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapıldı.

Bu değişiklik kapsamında ise artık ikinci el araçlar sıfır araç fiyatlarının üzerinde satılmayacak.

BAKAN BOLAT UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPTI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcileri ile göreve gelir gelmez bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından ise yeni sistem hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, 15 Temmuz'dan itibaren sıfır araç fiyatından daha yüksek ikinci el fiyatı koymamaları konusunda da uyarı üstüne uyarı yaptı.

YARIN YENİ SİSTEME GEÇİŞ YAPILIYOR!

Bakan Bolat, 15 Temmuz'u işaret etti ve bu tarihten sonra otomobillere yeni düzenleme geleceğini ifade etmişti. Bunun ile birlikte yarından itibaren artık ikinci el araçlar sıfır otomobil fiyatına satışa sunulmayacak ve satıldığı taktirde cezai işlem uygulanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Keçiörengücü'nün yeni sezon hedefi istikrarlı oyun ve kadro ile Süper Lig!

Ankara Keçiörengücü'nün yeni sezon hedefi istikrarlı oyun ve kadro ile Süper Lig!