ANASAYFA Otomobil İkinci el otomobillerde yeni dönem! Bakanlık duyurdu! Uymayanlara para cezası!

İkinci el otomobillerde yeni dönem! Bakanlık duyurdu! Uymayanlara para cezası!

Araç piyasasında sıfır ve ikinci el otomobiller arasındaki fiyat dengesinin olmaması alıcıları isyan ettirdi. Ticaret Bakanlığı ise yeni bir sistem geliştirdiklerinin altını çizdi. Bu sisteme uymayanlara ise idari para cezasının uygulanacağı açıklandı.
yazar
Haber Merkezi
İkinci el otomobillerde yeni dönem! Bakanlık duyurdu! Uymayanlara para cezası!

İkinci el araçlarda fiyatın sıfır modelinden yüksek olması alıcıları isyan ettirdi. Bu hususta Ticaret Bakanlığı yeni sistemin devreye girdiğini açıkladı. Fakat uygulama yürürlüğe girerken birçok galeride bu kurala uyulmadığı gözlendi.

Galericiler ikinci el bir araca 2 milyon 90 bin lira fiyat belirlerken aynı zamanda firmanın internet sitesinde aynı aracın fiyatı 1 milyon 562 bin TL olduğu görüldü.

İkinci el otomotiv piyasası tepetaklak oldu

Bu hususta yeni düzenleme ile birlikte ikinci el araç satış fiyatının sıfır liste fiyatından yüksek olarak belirlenmesi yasaklandı.

YENİ YASAYA UYULMADIĞI GÖZLEMLENDİ!

Ticaret Bakanlığı 1 Ocak 2024 tarihine kadar uygulanacak olan yeni düzenlemenin detaylarını paylaştı. Bunun ile birlikte 15 Temmuz 2023 tarihinden itibaren artık ikinci el araç satış fiyatının sıfır liste fiyatından yüksek olarak belirlenmesi yasaklandı.

6 Temmuz tarihinde açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç ilanlarına yönelik denetimlerin sürdüğünü ifade etti.

​​​​​​​Avrupa ve ABD'de ikinci el araç fiyatları hızla artıyor

Fakat bu hususta kimi galericilerin ise bu yasaya uygun olarak hareket etmediği gözlemlendi. Bakanlık tarafından kısıtlamaya uymayanlara 300 bin TL'ye varan cezalar uygulanacağı açıklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meta'dan Avrupa'da yaşayanlara büyük şok! Artık VPN erişimi yok!

Meta'dan Avrupa'da yaşayanlara büyük şok! Artık VPN erişimi yok!