ANASAYFA Otomobil İlk arabasını alacaklara ÖTV sıfırlandı! Hyundai Bayon modelini 632 bin TL indirimli satacak

İlk arabasını alacaklara ÖTV sıfırlandı! Hyundai Bayon modelini 632 bin TL indirimli satacak

Türkiye'de vatandaşların merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan sıfır otomobilde ÖTV indirimi yer alıyor. Belirli şartlara bağlı olan alınabilen ÖTV'siz araçlarda Hyundai'nin Bayon modelinde 632 bin liralık indirim açıklandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
İlk arabasını alacaklara ÖTV sıfırlandı! Hyundai Bayon modelini 632 bin TL indirimli satacak

Ülkemizde döviz artışı maliyetlerin ve enflasyonun da artmasına neden oluyor. Zam haberlerinin ardı ardına geldiği günlerde fiyat artışından etkilenen sıfır otomobiller eylül ayında fiyatlarını yeniden güncelledi. Sıfır araçlarda en düşük fiyat 1 milyon lira bandına ulaşırken kredi faizlerindeki yükseliş de vatandaşın bütçesini alt üst etti. Kredi faizleri yükselirken bankalar kredi musluklarını kıstı ve sıfır otomobil fiyatlarının artması ile birlikte bir an önce araç sahibi olmak isteyenler de harekete geçti. Farklı alternatiflere yönelen vatandaşlara rahat nefes aldıracak karar Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeden araç sahibi olma fırsatı belirli şartlarla vatandaşa duyuruldu. Kararla ilgili olarak yaşanan bir gelişmeyle de sıfır araçlarda ÖTV'den muaf tutulan programın kapsamı genişledi. ÖTV'siz araç programının detayları merak edilirken ÖTV'siz araç satışından faydalanabilen gruplar da belli oldu.

SIFIR ARAÇLARDA ÖTV SIFIRLANDI

Özel Tüketim Vergisi'nden muaf tutulan araç satışları ile ilgili olarak belirli şartlar bulunuyor. ÖTV'siz araç satışından belirli oranda engelli raporu bireyler faydalanabilirken daha ucuza araç alma hakkı elde ediliyor. ÖTV'siz sıfır araç alma hakkı olan engelli bireyler ya da onlara bakmakla yükümlü kişiler, eylül ayı fiyatlarını araştırırken Hyundai firmasının eylül ayına özel ÖTV'siz araç satışı ile ilgili kampanya ortaya çıktı.

hyundai-bayon.png

Hyundai firmasında ÖTV'siz satışlara dahil edilen modeller belli oldu. Eylül 2023 tarihi ile Hyundai'nin ÖTV'siz satılan Bayon modelinde de fiyatlar güncellendi.

ÖTV'SİZ HYUNDAİ BAYON SATIN ALMA FIRSATI

ÖTV muafiyeti 450 bin liradan 1 milyona kadar Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe giren yasa kapsamında yükseltildi. Kararla birlikte 1 milyon liraya kadar olan sıfır araçlar da engelli bireylerin muafiyet evraklarını tamamlayarak araç alabilme imkanı sunuldu. Karar kapsamında ÖTV muafiyetli araçların listesinde artış olurken Hyundai'nin ÖTV'siz Bayon modelinde fiyatlar da açıklandı.

hyundai-bayon-2.png

Hyundai'nin engelli araç fiyatları normal piyasaya göre uygun fiyatlara satılıyor. Söz konusu kapsam dahilinde Hyundai firmasından yeni kampanyalar art arda gelmeye devam ederken 2023 model Bayon modelinde de fiyatlar güncellendi.

ilk-arabasini-alacaklara-otv-sifirlandi-hyundai-bayon-modelini-632-bin-tl-indirimli-satacak.jpg

EYLÜL 2023 ÖTV MUAFİYETLİ HYUNDAİ BAYON FİYAT LİSTESİ

ÖTV kampanyası, engeli raporu bulunan vatandaşlara yüzde 80 ÖTV indirimi sağlıyor. Bu kampanya hayata geçirilirken kararla birlikte araç sahibi olma fırsatı elde eden engelli bireyler, Hyundai'nin ÖTV'siz Bayon modeli için engelli raporları ve bayilerin istediği belgelerle birlikte başvurularını gerçekleştirebilecek. Hyundai'nin ÖTV muafiyet kampanyası Eylül 2023 tarihi ile devam ediyor. Hyundai'nin ÖTV'siz otomobil paketlerinde fiyatlar 283 bin liradan başlıyor.

hyundai-bayon-indirimi-2.webp

İşte Hyundai Bayon modelinde ÖTV muafiyetli güncel fiyat listesi;

  • 2023 Hyundai Bayon Jump 1.4 MPI 100 PS Benzinli Manuel 283 bin lira
  • 2023 Hyundai Bayon Jump 1.4 MPI 100 PS Benzinli Otomatik 291 bin lira
  • 2023 Hyundai Bayon Style 1.4 MPI 100 PS Benzinli Otomatik 297 bin lira
  • 2023 Hyundai Bayon Elite 1.4 MPI 100 PS Benzinli Otomatik 305 bin lira
  • 2023 Hyundai Bayon Style 1.0 T-GDI 100 PS Benzinli DCT Otomatik 321 bin liradan satılıyor.

Söz konusu modellerde ÖTV'siz fiyat listesi ise;

ekran-goruntusu-2023-09-11-163440.png

Resmi Gazete'nin ilgili kararını inceleyerek ya da Hyundai bayilerini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emniyetin narkotik operasyonlarında binlerce yasaklı madde ele geçirildi

Emniyetin narkotik operasyonlarında binlerce yasaklı madde ele geçirildi