ANASAYFA Otomobil Kia elektrikli SUV modeli EV9 ile pazara giriş yapacak! İşte Kia EV9 özellikleri

Kia elektrikli SUV modeli EV9 ile pazara giriş yapacak! İşte Kia EV9 özellikleri

Türkiye'de araç pazarına dahil olan araçlar yakından takip edilirken bu araçlarla ilgili olarak merak edilenler de artıyor. Son olarak Kia'nın pazara gireceğini açıkladığı ve otomobil tutkunları tarafından merakla beklenen EV9'un özelliklerini derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Kia elektrikli SUV modeli EV9 ile pazara giriş yapacak! İşte Kia EV9 özellikleri

Türkiye'de otomotiv pazarına yeni araçlar dahil olmaya devam ediyor. Araç pazarına dahil olan yeni modeller dikkat çekmeye devam ederken özellikle son teknoloji ürünlerin pazardaki varlığı da merak uyandırmaya yetiyor. Otomobillerin fiyat ve özelliklerine ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları sürürken tam elektrikli ve dev boyutu ile pazara girecek olan Kia EV9'un merak edilen özelliklerini derledik.

Kia, tam elektrikli modelleri EV6 ve Niro EV’den sonra ülkemizde satışa sunulan EV9’u tanıttı. İddialı tasarımıyla dikkat çeken tamamen elektrikli Kia EV9, sıfır emisyon hedefi ile yeni çağın modern yaşam tarzı için tasarlanırken SUV olmasıyla da dikkatleri üzerine çekti. Yeni Kia EV9 GT-Line, WLTP'ye göre 505 km'ye varan menzili, 6 kişilik olması, konfor ve güvenlik odaklı birçok teknolojisi ile bayilerde yerini almaya başladı.

KİA EV9 ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yeni Kia EV9, arkadan itişli ve dört çeker (AWD) versiyonlarıyla satışa sunuldu. Arkadan itişli versiyon, 149.5 kW güç, 350 Nm tork ve 563 km’ye kadar WLTP menzile sahip. Dört çeker versiyon ise her biri 141 kW güç üreten iki elektromotorla 505 km menzile sahip.

800 volt ultra hızlı şarj özelliğiyle gelen yeni EV9, 15 dakikada arkadan itişli versiyonunda 249 km’ye, dört çeker versiyonunda ise 226 km’ye kadar menzil sunuyor. Dolayısıyla 99.8 kWh kapasiteli bataryasının hızlı şarj ile doluyor.

Altı ve yedi koltuklu seçenekleri bulunan EV9’un iç mekanı, deri döşemelere ve geri dönüştürülmüş malzemelere sahip. İkinci sıra koltuklarda döner koltuk veya relaxation özellikleri isteğe bağlı olarak sunulurken, dijital yan aynalar, elektrikli kapı kolları, soğutmalı koltuklar ve panoramik ekran gibi yeniliklerle birlikte geliyor.

Kia EV9, 5,015 mm uzunluğu, 1,980 mm genişliği ve 1,780 mm yüksekliği ile bugüne kadar üretilen en geniş binek otomobiller arasına girmeyi başarıyor. Bagaj hacmi de kullanıcılara geniş depolama alanları sunuyor. 

KİA EV9 FİYATI NE KADAR?

Kia EV9, ocak ayı itibarıyla Türkiye'de satışa sunuldu. Türkiye’de satışa sunulan Yeni Kia EV9’un başlangıç fiyatı 4 milyon 20 bin TL. Dört çeker modeli ise 4 milyon 950 bin TL'den satılıyor.  Detaylar ve alım fırsatları için KİA bayilerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB e-Devlet öğretmen görüşmesi nedir, öğretmen randevusu nasıl alınır?

MEB e-Devlet öğretmen görüşmesi nedir, öğretmen randevusu nasıl alınır?