Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, yaptığı açıklamasında sıfır araç fiyatları, yaklaşan yaz dönemi ile kurban Bayramı'nın etkisi ile canlanmaya başladı. Erkoç, açıklamasında ikinci ele talebin daha d artmasının beklendiğini ifade etti.
Geçtiğimiz ay devri yapılan toplam satışın 957 bin 499 olduğu aktarıldı. En çok satışın yapıldığı iller arasında Ankara 84 bin 427 satış ile ikinci sırada yer aldı. En çok satış 163 bin 281 ile İstanbul oldu.
"TALEBİN DAHA DA ARTMASINI BEKLİYORUZ"
MASFED Başkanı Erkoç, otomobil piyasasındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. İkinci el otomobil piyasasında beklenen hareketlenmenin başladığını vurgulayan Erkoç, "Yaklaşan yaz dönemi ve Kurban Bayramı'nın etkisiyle talebin daha da artmasını bekliyoruz." diye konuştu.
FİYATLAR BELİRLİ BİR SEVİYEDE KALDI
Uzun süredir ikinci el otomobil sektöründe ciddi fiyat artışı yaşanmadığına dikkati çeken Erkoç, bu dönemde piyasanın yatay seyretmesinin fiyatları belli bir seviyede tuttuğunu söyledi.
"FİYATLAR AÇISINDAN UYGUN BİR DÖNEM"
Erkoç, sıfır araçlarda döviz kurları ve maliyet artışı nedeniyle fiyatlarda yükselme olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:
"Sıfır araçlarla ilgili gelişmeler, otomobil almayı düşünen vatandaşlarımızı daha uygun fiyatlı ikinci el pazarına yöneltti. Sektörde gözle görülür bir canlanma var. Sıfır araç fiyatları, ikinci el talebini doğrudan etkiledi. Yıl sonunda toplam ikinci el satış hacminin 7 milyon adedin üzerine çıkmasını öngörüyoruz. Hem fiyat avantajı hem de yaz aylarıyla birlikte artan mobilite ihtiyacı talebi destekleyecek. Otomobil almayı düşünen vatandaşlarımız için şu an fiyatlar açısından uygun bir dönem"
Erkoç, yaptığı açıklamasının devamında elektrikli araçların yeni bir ivme oluşturduğunu belirtti. Yaygınlaşmaya devam eden elektrikli araçların hem yakıt tasarrufu hem de vergi avantajı açısından cazibe kazandığı vurgulandı.