Luxeed R7 yollara çıktı! Huawei ile Chery’nin yeni elektrikli modeli

Huawei ve Chery’nin ortak geliştirdiği elektrikli otomobil Coupe SUV Luxeed R7’nin ilk tanıtımı yapıldı. Otomobilin özellikleri ve fiyatı tüm detaylarıyla henüz açıklanmış değil.

Luxeed R7 yollara çıktı! Huawei ile Chery’nin yeni elektrikli modeli

Telefonlar kadar otomotiv endüstrisinde de adından söz ettiren Huawei ile Chery'nin ortak geliştirdiği elektrikli Coupe SUV Luxeed R7 tanıtıldı. Henüz tüm özellikleri ve resmî fiyatı açıklanmayan otomobil, tüketicilerin ilgisini çekmeyi başaracak gibi görünüyor.

Webtekno’nun haberine göre Huawei ile Chery'nin ortak olarak geliştirdiği elektrikli otomobil "Luxeed R7" tanıtıldı. Coupe SUV tipinde bir otomobil olarak karşımıza çıkan Luxeed R7, tasarımıyla da özellikleriyle de sürücüleri memnun edecek gibi gözüküyor.

Luxeed R7, 4.950 mm uzunluğa ve 2.950 mm dingil mesafesine sahip olacak. Bu da bu otomobili BMW X6 ve Mercedes GLE Coupe gibi modellerle rakip hâline getirecek. Elektrikli tarafta ise Luxeed R7, Tesla Model Y ile Tesla Model X arasına yerleşecek.

Luxeed R7 yollara çıktı! Huawei ile Chery’nin yeni elektrikli modeli

Oldukça şık ve modern bir tasarıma sahip olan Luxeed R7, şerit LED farlarla donatıldı. Ayrıca tavanın ön kısmında LiDAR'ı da içeren bir dizi sensör için bölme yer alıyor. Gövdeye gömülü kapı kolları ve arka kısımda bizleri karşılayan ışık barı da dikkatleri üzerine çekiyor.

İÇ TASARIM VE MOTOR ÖZELLİKLERİ HENÜZ AÇIKLANMADI

Firma, aracın iç tasarımını ve motor özelliklerini açıklamadı. Ancak Çinli kaynaklar, Luxeed R7'nin motoruyla ilgili bazı bilgilere ulaştılar. Bilgiler doğrultusunda 288 hp güç üreten tek motorlu ve 489 hp güç üreten çift motorlu konfigürasyonlar öne çıkacak.

Yılın üçüncü çeyreğinde büyük bir lansman yapıp piyasaya sürülmesi öngörülen otomobilin başlangıç fiyatı ise 41.400 dolar civarlarında olacak. Aracın Çin dışına çıkıp çıkmayacağı henüz kesinleşmiş değil.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER