ANASAYFA Otomobil Mercedes elektrikli otomobil modeli G580'i tanıttı

Mercedes elektrikli otomobil modeli G580'i tanıttı

Lüks ve konforlu araçlar üretmesi ile bilinen Mercedes en yeni arabasını tanıttı. Söz konusu aracın elektrikli kullanıma sahip olduğu öğrenildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Mercedes elektrikli otomobil modeli G580'i tanıttı

Dünyanın önde gelen otomobil firmalarından Mercedes adından söz ettiren arabalar piyasaya sunmayı sürdürüyor. Ünlü Alman devi son olarak G580'i görücüye çıkardı.

EFSANE MODEL ŞİMDİ ELEKTRİKLİ OLDU

Ünlü markalar peş peşe yeni araçlarını tanıtıyor. Araba piyasasını yanından ilgilendiren ve araç tutkunlarının hayranlıkla baktığı araçlar son dönemde elektrikli olmaları ile dikkat çekiyor. Mercedes'te bu konuda çağa ayak uydurma politikası benimsemiş ve elektrikli arabalar üretmeye başladı. Edinilen bilgiye göre şirket G-Wagen'in tamamen elektrikli modeli G580'ü gösterdi.

Teknik özelliklerine ek olarak görüşü ile de adından söz ettiren G580'ün maksimum ulaşabildiği hızın 180 olduğu ifade edildi. Güçlü bir motora sahip olduğu gözlemlenen G580'ün toplam mesafesinin ise 473 km olduğu öğrenildi.

ŞARJ ETME SÜRESİ

Yüzde 10'dan yüzde 80 şarja 32 dakika içinde ulaşacağı söylenen G580'in nasıl bir ilgi ile karşılaşacağı merak ediliyor. Şirketin ikonik olarak tabir edilen araçlarından olan Mercedes G-Wagen'in tamamen elektrikli bu versiyonu  hakkında ilerleyen günlerde yeni bilgilerin gelmesi bekleniyor. 

Dünyaca ünlü araba üreticilerinin halen adından söz ettiren ve araç sahiplerinin akıllarında yer edinen modellerinde böyle bir dönüşüme gidebileceği tahmini yapılıyor. Dünya genelinde elektrikli otomobil kullanımının yıllar geçtikçe artmaya devam etmesi ön görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Anneler Günü ne zaman, hangi tarihte kutlanacak?

2024 Anneler Günü ne zaman, hangi tarihte kutlanacak?