ANASAYFA Otomobil Ocak - Mart döneminde en çok satılan otomobil modelleri belli oldu!

Ocak - Mart döneminde en çok satılan otomobil modelleri belli oldu!

Türkiye'de 2024 yılının ilk 3 ayını kapsayan araç satış verileri açıklandı. Bu yıl Ocak - Mart döneminde otomobil ve hafif ticari araç pazarında en fazla satışı yapan modeller tek tek açıklandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Ocak - Mart döneminde en çok satılan otomobil modelleri belli oldu!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği'nin (ODMD) verilerine göre, Türkiye Ocak - Mart 2024 araç satış verileri açıklandı. Otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, yılın ilk çeyreğinde 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 25,2 büyüyerek 295 bin 519 adet oldu.

Ocak - Mart döneminde otomobil ve hafif ticari araç pazarında en fazla satışı yapan otomobil markaları açıklandı.  Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında yılın ilk çeyreğinde en fazla satışı yapılan markalar Fiat, Renault ve Ford olarak sıralandı. Bu dönemde, otomobil satışları yüzde 33,05 artarak 233 bin 389 adet, hafif ticari araç satışları da yüzde 2,6 artışla 62 bin 130 adet olarak kayıtlara geçti.

OCAK - MART 2024 DÖNEMİNDE EN ÇOK HANGİ MODELLER SATILDI?

Ocak - Mart 2024 döneminde otomobil ve hafif ticari araç pazarında en fazla satışı Fiat, Renault, Ford, Volkswagen ve Toyota yaptı. 

Otomobil satışları ele alındığında 3 aylık dönemde en fazla satılan marka 32 bin 24 adetle Renault olurken onu 23 bin 892 satışla Fiat, 15 bin 467 ile Chery izledi. Toyota, 14 bin 337 otomobil satışıyla dördüncü sırada konumlanırken Peugeot, 12 bin 980 adetle beşinci oldu.

Haberankara.com


 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Covid'i unutturacak yeni virüs yayılmaya başladı! Bir kez yakalanan canını zor kurtarıyor uzmanlar korkutan uyarıyı yaptı

Covid'i unutturacak yeni virüs yayılmaya başladı! Bir kez yakalanan canını zor kurtarıyor uzmanlar korkutan uyarıyı yaptı