ANASAYFA Otomobil ODMD Mart ayı araç satış verilerini açıkladı! Otomobil pazarında ilk çeyrek rekoru kırıldı

ODMD Mart ayı araç satış verilerini açıkladı! Otomobil pazarında ilk çeyrek rekoru kırıldı

Türkiye otomotiv pazarı, rekorlar ile kapanan geçen yılın ardından, yeni yılın ilk çeyreğini de büyüme ile geride bıraktı. ODMD verileri son dakika olarak açıklanırken mart ayı araç satış verileri de belli oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ODMD Mart ayı araç satış verilerini açıkladı! Otomobil pazarında ilk çeyrek rekoru kırıldı

Türkiye'de artan araç fiyatları nedeniyle satış rakamları son yıllarda oldukça düşük seyrediyor. Sıfır araç piyasasında yaşanan daralma endişesi nedeniyle birbirinden farklı cazip satış kampanyalarına yer verilirken Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Mart ayı satış verilerini açıkladı.

ODMD tarafından açıklanan verilerle beraber Türkiye otomotiv pazarı, rekorlar ile kapanan geçen yılın ardından, yeni yılın ilk çeyreğini de büyüme ile geride bıraktı. ODMD verilerine göre, yılın ilk 3 ayında toplam pazar geçen yıla göre yüzde 25.2 oranında büyüdü ve 295 bin 519 adede yükseldi. 

ODMD MART AYI OTOMOBİL SATIŞ VERİLERİNİ AÇIKLADI

Mart ayında otomotiv pazarı yüzde 5.7 oranında büyüyerek 109 bin 828 adet şeklinde gerçekleşti. Böylece, geçtiğimiz ay tüm zamanların en yüksek Mart ayı sonuçları elde edildi. 

Ocak - Mart döneminde pazarın büyüme devam etmesinde, tüketicinin enflasyonist talebi, ÖTV muafiyetli satışlar ve araç kiralama sektörünün filolarını yenilemeye başlaması etkili olduğu ifade edildi. 

Sektör yetkilileri, pazarda elde edilen bu sonuçları üç temel faktöre bağlarken 10 yıllık Mart ayı ortalama satışlara göre yüzde 50.9 oranında büyüyen pazar, geçtiğimiz ay tüm zamanların en yüksek Mart ayı olarak da kayıtlara geçti. Mart ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9.9 artarak 87 bin 71 adet olurken, hafif ticari araç pazarı da yüzde 7.9 oranında küçüldü 22 bin 757 adede geriledi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gölbaşı'nda seçimi kazanan Yakup Odabaşı çalışmalara başladı

Gölbaşı'nda seçimi kazanan Yakup Odabaşı çalışmalara başladı