ANASAYFA Otomobil Otomobil piyasasında fiyatlar düşmeye başladı! En ucuz sıfır otomobiller açıklandı

Otomobil piyasasında fiyatlar düşmeye başladı! En ucuz sıfır otomobiller açıklandı

Yıl sonuna yaklaşılması ile birlikte otomotiv sektöründe fiyatlarda düşüş yaşanmaya başladı. Firmalar tarafından satışa sunulan en boş paket ve en ucuz otomobil fiyatlarını derledik.
yazar
Haber Merkezi
Otomobil piyasasında fiyatlar düşmeye başladı! En ucuz sıfır otomobiller açıklandı

Otomobil fiyatları hızla gerilemeye başladı. Yıl sonunun da yaklaşması ile birlikte otomotiv firmaları kampanyalarına başladı ve fiyatlarda düşüşler yaşanmaya başlandı. Markalar sıfır faizli kredi kampanyalarının yanında yüz binlerce liralık indirimleri de müşterilerine sunmaya başladı.

2023 yılına girdiğimizden beri araç fiyatları sürekli artarken yıl sonun doğru yapılan kampanyalarla fiyatlar aşağı çekilmeye başlandı. Markalar sıfır faizli kredi kampanyalarının yanında yüz binlerce liralık indirimleri de müşterilerine sunmaya başladı. Bayilerin sayışa sunduğu en boş paket ve en ucuz araçları haberankara.com okuyucuları için derledik.

screenshot-10.jpg

ALINAN KARARLAR ETKİLİ OLDU

Araç piyasasında fiyatlarda gerileme yaşanıyor. Ticaret Bakanlığı'nın araçlarla ilgili aldığı kararlar etkili olmaya başlandı. Bakanlığın attığı adımlarla birlikte bayi çalışanlarının satış listesinde sıra önceliği tanımak için fazladan ücret talep etmesi, bir kişinin topladığı vekaletlerle 3’ten fazla araç satışının önüne geçilmesi, aksesuar adı altında bayilerin fatura kesmeden el altından para alması, fahiş fiyat denetimleri ve sıfırdan daha pahalıya satılan ikinci ele düşmüş araçların ilanlarına düzenleme gibi birçok aksiyon otomobil sektörünü düzene soktu.

screenshot-12.jpg

MARKALAR YARIŞA GİRDİ

Markalar bu gelişmeler doğrultusunda müşteri yarışına girdi. Firmalar otomobilleri satmak için sıfır faiz kampanyaları ile yüz binlerce liralık fiyat indirimleri yapıp müşteri çekmek için yarışa girdi.

“Stoklarda araç bulunmuyor” iddiasıyla araçları liste fiyatından daha yüksek fiyatlardan satmak isteyen bayiler de müşterilerini tek tek aramaya başladı.

FIAT EGEA EN UCUZ ARABA OLDU

Aşağı çekilen yeni fiyatlar ışıgında Türkiye'de ki en ucuz araba Fiat Egea oldu. Devamında ise ucuz araç listesinde Egea'yı Kia Picanto, Citroen C3 ve Renault Taliant takip etti.

screenshot-9.jpg

ce126b1d-i4aue0yk0vmcp5y7bvjk5.jpg

SIFIR OTOMOBİL ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sıfır araç alırken mutlaka dikkat edilmesi gereken hususlar var. Sıfır araçlarda da hata olabiliyor. Aracı alırken mutlaka kontrol edin hata olabilir. Bayilerde boya ölçüm cihazları bulunduğundan dolayı boyasını kontrol edebilir, parçaların vida-somun birleşim yerlerinde oynama olup olmadığını gözle muayene edebilirsiniz.

Aracı satın alırken mutlaka araç aksesuarı talep etmeyi unutmayın.

screenshot-13.jpg

Araç sıfır olsa da pazarlık etmeyi unutmayın. Bayiler satışlardan çok büyük karlar etmese de ilerleyen zamanda yetkili servis hizmeti vereceği için büyük kazançlar elde edeceklerdir. Örnek vermek gerekirse basit bir yağ değişimi periyodik bakımında aynı ürünleri alıp kendiniz yaptırmaya kalksanız 2 bin lira civarında ödeme yapacakken yetkili servis sizden 5-6 bin lira ücret talep edebilir.

Elbette ki yetkili serviste yapılan bakımlar aracın garanti süresi içinde oluşacak olumsuzluklara yönelik teminat sağlıyor, bu avantajı da unutulmamalı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Lideri Bahçeli'den Süleyman Soylu açıklaması! Fitne üretilmesi arsızlık

MHP Lideri Bahçeli'den Süleyman Soylu açıklaması! Fitne üretilmesi arsızlık