ANASAYFA Otomobil Otomobilde ekstra tuzağı! Araç alacakların dikkatine bu tuzağa düşmeyin!

Otomobilde ekstra tuzağı! Araç alacakların dikkatine bu tuzağa düşmeyin!

Son zamanlarda araç alacak olan vatandaşlar ikinci el araç fiyatlarının sıfır otomobillerde daha fazla olduğunu söylüyor ve bu duruma çözüm bulunması gerektiğini ifade ediyordu. Bakanlık bu hususta harekete geçti.
yazar
Haber Merkezi
Otomobilde ekstra tuzağı! Araç alacakların dikkatine bu tuzağa düşmeyin!

Bilindiği üzere ikinci el otomobil fiyatları araç alamaya hazırlanan vatandaşların korkulu rüyası oldu. Bunun ile birlikte bu konuda düzenlemeye giden Ticaret Bakanlığı harekete geçti ve ikinci el araç fiyatlarının sıfır otomobil fiyatlarının üzerinde satılmasını yasakladı. İkinci el araç satıcıları ise araç fiyatlarını sıfır otomobilin üzerinde satmak için farklı yollar deniyor.

otomobil1.jpg

Bunun ile birlikte Ticaret Bakanlığı, 6 Temmuz'da gerçekleştirdiği yönetmelik değişikliği ile araç alacak olan vatandaşların yüzünü güldürdü.

otomobil2.jpg

15 Temmuz'dan itibaren bundan böyle ikinci el araç fiyatlarının sıfır otomobil fiyatlarını üzerine çıkması 1 Ocak 2024'e kadar yasaklamıştı.

FIRSATÇILAR DURMAK BİLMİYOR

otomobil3.jpg

Ticaret Bakanlığı tarafından her ne kadar yeni düzenleme devreye girse de ikinci el araç satıcıları farklı yöntemler uygulamaya başladı. Donanım, aksesuar ve bakım gibi ekstra unsurları bahane eden ikinci el araç satıcıları, otomobili sıfır fiyatının üzerinde pazarlamak için türlü yollar aramaya koyuldu. Yönetmeliğe uyulmaması durumunda ise araç satıcısına cezai işlem uygulanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi Ankara'da! Eskisi ortadan kaybolmuştu

Yeni Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi Ankara'da! Eskisi ortadan kaybolmuştu