ANASAYFA Otomobil Otomotiv piyasası hareketlendi! Nissan ile Renault ortaklığı ortalığı kasıp kavuracak

Otomotiv piyasası hareketlendi! Nissan ile Renault ortaklığı ortalığı kasıp kavuracak

Küresel otomotiv pazarında hareketlilik devam ediyor. Hem piyanın hareketlenmesi hem de yeni araçların bir bir pazara girmesi ile firmalar arası yarış güçlenirken Nissan ile Renault ortaklığının güçlendiği bildirildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Otomotiv piyasası hareketlendi! Nissan ile Renault ortaklığı ortalığı kasıp kavuracak

Otomotiv piyasası hareketlendi! Nissan ile Renault ortaklığı ortalığı kasıp kavuracak - Otomotiv pazarı gelişmeye devam ediyor. Küresel otomotiv pazarında gelişmeler art arda yaşanırken Japon otomotiv şirketi Nissan ile Fransız otomotiv şirketi Renault'un ortaklıklarını güçlendirmek amacıyla anlaşma imzaladığı öğrenildi.

Nissan ve Renault şirketlerinden yapılan açıklamada Nissan Motor Co. Ltd ile Renault Grubu arasında bağlayıcı çerçeve anlaşmanın imzalandığı, anlaşmanın denetleyici kurumlar tarafından onaylanma sürecinin de 2023 yılının son çeyreğinde tamamlanmasının beklendiği kaydedildi.

663 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Nissan ve Renault tarafından yapılan anlaşma kapsamında, Nisan’ın elektrikli aracı olan Ampere için 600 milyon avroya yani 663 milyon dolara kadar yatırım yapma taahhüdünde bulunduğu bildirildi. Söz konusu anlaşmanın Hindistan, Latin Amerika ve Avrupa’da yüksek değerli operasyonel projelerin geliştirilmesi alanında iş birliğinin sağlanmasının amaçladığı kaydedildi.

renault.jpg

Nissan Motor. Co Ltd. Üst Yöneticisi Makoto Uchida, “Anlaşma Nissan'ın hedef 2030 ve elektrifikasyon stratejisine uygun girişimlerle ek değer yaratacak. Ampere'deki yatırım fırsatı, Nissan'ın Avrupa'da devam eden elektrikli araç hamlesin tamamlıyor ve güçlendiriyor.'' ifadelerini kullandı.

nissan.jpg

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Renault Grubunun Üst Yönetcisi Luca de Meo ise anlaşmaların Renault, Nissan, Mitsubishi ve paydaşları için kilit pazarlarındaki operasyonlarının yeniden etkinleştirilmesi için fırsat sunduğunu belirtti.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elon Musk zoru başarmak istiyor!

Elon Musk zoru başarmak istiyor!