ANASAYFA Otomobil Otomotiv sektöründe bir devrin sonu! Elektrikli araçlar benzinli araçların tahtını salladı!

Otomotiv sektöründe bir devrin sonu! Elektrikli araçlar benzinli araçların tahtını salladı!

Dünya genelinde yaygın olarak kullanılan benzinli otomobillerde bir hüsran yaşandı ve satış çoğunluğunu elektrikli otomobillere devretti.
yazar
Haber Merkezi
Otomotiv sektöründe bir devrin sonu! Elektrikli araçlar benzinli araçların tahtını salladı!

Otomotiv sektöründe bir devrin sonu! Elektrikli araçlar benzinli araçların tahtına oturdu!-Dünyada gitgide yayılmaya başlayan elektrikli araçlar her geçen gün adından söz ettirmeye devam ediyor. Otomotiv sektörüne yeni bir çağ atlatan elektronik araçlar hatta o kadar adından söz ettiriyor ki dizel araçları bile geride bıraktı. Son belirlemelere göre Avrupa'da elektrikli araçlar dizel otomobilleri geride bıraktı.

DİZEL OTOMOBİLLERİ GERİDE BIRAKTI

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), haziran ayına ilişkin güncel satış verilerine göre dizel otomobiller yerini elektrikli otomobillere bıraktı. Hal böyle olunca da elektrikli otomobiller tarihte ilk kez aylık satışlar bakımından içten yanmalı motorlu dizel otomobilleri geride bıraktı.

Avrupa Birliği'ne satılan otomobillerin verileri ise şu şekilde oldu. Toplam otomobil sayısının yüzde 13,4'ünü (140 bin) dizel otomobiller, yüzde 15,1'ini (158 bin) elektrikli otomobiller, yüzde 25'ini hibrit otomobiller, yüzde 36,3'ünü ise benzinli otomobiller oluşturdu.

TESSLA MODEL Y ZİRVEDE

AB verilerine göre ise en çok satılan araçlardan biri de elektrikli araçta dünya markası Tesla'nın Model Y'si oldu. Ayrıca önde gelen otomobiller listesinde Dacia Sandero, Volkswagen T-Roc, Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio, Toyota Yaris Cross, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Golf ve Dacia Duster de yer alıyor.

Haziran ayında ciddi bir artışa imza atan elektrikli araba kayıtları yüzde 66,2 gibi bir artışla 158 bin 252 adede ulaştı.

İlk kez dizeli geçen elektrikli otomobiller, yeni otomobil alıcıları arasında en popüler üçüncü seçenek olarak konumlandı.

Öte yandan halen tercih edilen günümüzde yaygın olarak kullanılan benzinli otomobil pazarı ise Haziran ayında yüzde 11 artarak 379 bin 067 adede ulaştı. Yılın ilk yarısında ise AB'de 2 milyondan fazla benzinli araba satıldı.

Sizler de otomobil haberlerinden haberlerini takip etmek için (Haberankara.com) sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ziraat Bankası tatile gidecek müşterisine resmen duyuruldu! 11 gün içinde başvuru yapana 2 bin lira ödenecek

Ziraat Bankası tatile gidecek müşterisine resmen duyuruldu! 11 gün içinde başvuru yapana 2 bin lira ödenecek