ANASAYFA Otomobil Renault duyurdu! Artık üretilmeyecek

Renault duyurdu! Artık üretilmeyecek

Renault otomobil firmasının duyurusunda artık elektrikli model aracını üretmeyeceğini açıkladı. İşte o model...
yazar
Haber Merkezi
Renault duyurdu! Artık üretilmeyecek

Fransız devi otomobil şirketi Renault, elektrikle çalışan otomobili olan Zoe modelini artık üretmeyeceklerini açıkladı. 2012 yılında piyasaya sunulan otomobil modeli Zoe, Renault markasının yeni nesil elektrikli otomobil piyasasında fark yaratan bir etkiye sahipti. Fakat Zoe elektrikli otomobil modelinin, müşterilerin yeterli ilgisini görememeleri sonucu üretimine sonlandırmaya yönelik bir karar alındı.

Renault otomobil firmasının Zoe elektrikli modeli, başlangıç tarihi olan 2012 yılından beridir 420 bin adet üretimi bulunuyordu. Zoe, Elektrikli otomobiller içerisinde B-segmentinde başarılı bir yol izlese de son dönemde rakiplerinin elektrikli otomobil piyasasında ürettikleri model araçların artmasından kaynaklanan müşterilerin Zoe modeline az ilgi göstermeleri aracın üretiminin sonlanması kararının alınmasında önemli bir payı bulunuyor.

renault-zoe.jpg

Renault markasının Zoe isimli elektrikli otomobili, sadece 2022 yılında 12 bin 182 adet satıldı. Bu rakamlar bir önceki sene olan 2021 yılındaki satışların neredeyse yarısına denk gelmekte. bu segmentte modele rakip olan otomobil Peugeot e-208 modeli ise 19 bin adetlik satış rakamlarına ulaşmıştı.

Aslında bakarsak Zoe modeli kendi segmentinde rakip olan otomobiller ile kıyaslandığında hala piyasa yapar konumda bulunuyor. Renault'un Twingo Electric 12 bin 600 adet, daha büyük olan Mégane E-Tech ise aynı yıl 15 bin 580 adet satmıştı.

tr-araclar-zoe-002-jpg-ximg-l-full-m-smart-59ea33f36062b.jpg

30 Mart 2024 tarihinde üretiminin durdurulacağı belirtilen Renault Zoe elektrikli otomobil modeli, bu tarihten itibaren elektrikli otomobil piyasasında yerini daha sonra çıkacak olan yeni modellere bırakacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da ev kiralarının en ucuz olduğu semtler açıklandı! Uyguna ev arayan oraya baksın

Ankara'da ev kiralarının en ucuz olduğu semtler açıklandı! Uyguna ev arayan oraya baksın