ANASAYFA Otomobil Renault’tan yeni açıklama! O araç Türkiye’de üretilecek

Renault’tan yeni açıklama! O araç Türkiye’de üretilecek

Renault Group, yeni Türkiye kararını açıkladı. Son model 4 yeni otomobilin üretim yeri Türkiye olacak.
Renault’tan yeni açıklama! O araç Türkiye’de üretilecek

Renault Markası, Türkiye kararıyla önemli bir açıklamaya imza attı. Özellikle Türkiye’de de çokça tercih edilen otomobil markası, 2027 yılına kadar dört yeni modeliyle Türkiye’de üretim gerçekleştirecek. 

Bursa’da bulunan Oyak Renault fabrikasında üretilecek modellerden üçü B ve C SUV segmentindeki müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış SUV modeller olacak. 

Marka, böylelikle OYAK ile birlikte 400 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapmış olacak. 

HEDEF TÜRKİYE’DE PAZAR LİDERİ OLMAK

Konuyla ilgili markanın basın konferansı İstanbul’da gerçekleşti. Konferansta açıklamalarda bulunan Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive, hedeflerinin Türkiye pazarında lider olmak ve markayı yeni ürünlerle güçlendirmek olduğunu belirterek, ‘’Renault, güçlü ve güvenilir ortağı OYAK ile birlikte 54 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Renault ve OYAK birlikte 7,5 milyondan fazla otomobil üretti ve Türkiye'deki her 7 otomobilden biri Renault logosu taşıyor. ‘Uluslararası 2027 Oyun Planı’ için Türkiye en önemli merkezlerimizden biri olarak büyük rol üstleniyor. Hedefimiz Türkiye'de pazar lideri olmak, markamızı yeni ürünlerle güçlendirmek, özellikle SUV segmentinde güçlü bir varlık geliştirmek, hibrit ve elektrikli araçlara dayalı bir elektrifikasyon stratejisi uygulamak. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa'nın değil, dünyanın diğer ülkelerinin de ihracat merkezi haline getireceğiz.” dedi.

Bursa’da bulunan fabrika ile marka, esnek ve son derece platformları gözler önüne seriyor, çok çeşitli güç aktarma mekanizması teknolojilerini barındırıyor. 

Renault’un Türkiye pazarına yönelik bu önemli adımıyla hem otomobil piyasasında hem de markanın Türkiye’deki konumunda yeni adımlar atılmış olacak. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada yangın çıktı

Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada yangın çıktı