ANASAYFA Otomobil Resmi veriler açıklandı ağızlar açık kaldı! En az o ilde bulunuyor rakamlara inanamayacaksınız

Resmi veriler açıklandı ağızlar açık kaldı! En az o ilde bulunuyor rakamlara inanamayacaksınız

Türkiye'de trafiğe kayıtlı araç sayısı merak ediliyordu. Trafiğe kayıtlı araç sayısı değişiklik göstermeye devam ederken TÜİK bu kez ülkemizde en az araç kaydı bulunan ili açıkladı. Veriler merak konusu olurken detaylar da herkesi şaşırttı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Resmi veriler açıklandı ağızlar açık kaldı! En az o ilde bulunuyor rakamlara inanamayacaksınız

Ülkemizde bazı ekonomik veriler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Artan araç sayıları da vatandaşların gündeminde yer alırken trafiğe kayıtlı araç sayısı güncellenmeye devam ediyor. Araç sayılarına ilişkin olarak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sayısal verileri paylaşırken yeni rakamlar da belli oldu. 

Ülkemizde trafiğe kayıtlı taşıt sayısının 2023 itibarıyla 28,7 milyonu bulduğu belirtildi. Türkiye'de yaklaşık 3 kişiye bir araç düştüğü kaydedilirken en az taşıtın bulunduğu iller ise şaşırttı. TÜİK tarafından açıklanan verileri Haberankara.com okurları için derledik.

TÜRKİYE'DE TRAFİĞE KAYITLI EN AZ ARACIN BULUNDUĞU İLLER AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden elde edilen bilgiye göre 2023 yılı itibarıyla Türkiye'de trafiğe kayıtlı olan 28 milyon 740 bin 492 aracın;

yüzde 53'ünü otomobil, 

yüzde 15,6'sını kamyonet, 

yüzde 17,7'sini motosiklet, 

yüzde 7,6'sını traktör, 

yüzde 3,3'ünü kamyon,

yüzde 1,7'sini minibüs, 

yüzde 0,7'sini otobüs,

yüzde 0,3'ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

En az taşıtın bulunduğu iller ise 9 bin 470 taşıtla Hakkari, 11 bin 73 taşıtla Tunceli, 17 bin 328 taşıtla Bayburt oldu.

Hakkari'de 29 kişiye 1 aracın düştüğü görüldü. Bu ili 17 kişiye 1 araç düşen Şırnak ve 16 kişiye 1 araç düşen Ağrı izledi.

Trafiğe kayıtlı araçlar nüfusa göre Türkiye'de 3 kişiye bir araç düştüğü ortaya çıkarken  Antalya, Burdur, Muğla, Çanakkale ve Aydın'da ise her iki kişiden birine araç düşüyor. Öte yandan Türkiye'de trafiğe kayıtlı toplam 15 milyon 221 bin 134 otomobil bulunuyor. Türkiye'de ortalama 6 kişiye 1 otomobil düşüyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin Ziraat Türkiye Kupası'nda maçlarını yönetecek hakemler belli oldu

MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin Ziraat Türkiye Kupası'nda maçlarını yönetecek hakemler belli oldu