ANASAYFA Otomobil Tesla'dan şok karar! O problem nedeniyle Çin'den 2 milyona yakın aracı geri çağırdı

Tesla'dan şok karar! O problem nedeniyle Çin'den 2 milyona yakın aracı geri çağırdı

Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticisi Tesla Çin'de satılan 1,6 milyon aracı geri çağırdı.
Tesla'dan şok karar! O problem nedeniyle Çin'den 2 milyona yakın aracı geri çağırdı

Dünyaca ünlü elektrikli araç üretici markası Tesla, Çin'deki elektrikli otomobil kullanıcılarını şoke eden bir karara imza attı. Tesla'nın Çin'de satılan 1,6 milyon aracı o problem nedeniyle geri çağırdı.  Söz konusu problemlere dair durumu Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi yaptığı açıklama ile yaptı. 

Amerikan elektrikli araç üreticisi Tesla'da meydana gelen problemler devam ediyor. Çin'de satılan 1,6 milyon elektrikli otomobil, kazalara neden olabilecek bir duruma neden olabilecek bir problem nedeniyle geri çağırıldı.

TESLA'NIN KRONİK BİR PROBLEMİ Mİ VAR?

Tesla'da bir süredir meydana gelen otomatik direksiyon problemi Çin'e ihraç edilen modellerde de devam ediyor.  Otomatik direksiyon fonksiyonundaki problem nedeniyle geri çağırdığı kaydedildi. Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresinden yapılan açıklamada otomatik direksiyon fonksiyonu devreye girdiğinde sürücülerin bunu manuel sürüşle birlikte kullanılmasının direksiyon hatalarına yol açtığı aktarıldı.

Şirket, kazalara sebep olabilecek problemin düzeltilmesi için ithal "Model X", "Model S", "Model 3" ve "Model Y" elektrikli 1,6 milyon aracı geri çağırdı. Düzeltmelerin, Amerika'da değil Tesla'nın Pekin ve Şanghay'daki merkezlerinde yapılacak yazılım güncellemeleriyle uzaktan yapılabileceği ifade edildi.

OTOMATİK KAPI KİLİTLERİNİNDE DE PROBLEM MEYDANA GELDİ

Ayrıca, 26 Ekim 2022 ile 16 Ekim 2023 tarihleri arasında üretilen ve piyasaya sürülen 7 bin 538 "Model S" ve "Model X" elektrikli araç da otomatik kapı kilitlerinin çarpışma sırasında açılmasına yol açan hata nedeni ile geri çağrıldığını aktarıldı. Bu problemde tıpkı otomatik direksiyon fonksiyonundaki problem nedeniyle uzaktan yazılım güncellemeleriyle düzeltileceği açıklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB öğretmenlerin yer değiştirme takvimi belli oldu mu?

MEB öğretmenlerin yer değiştirme takvimi belli oldu mu?