ANASAYFA Otomobil Tesla'nın Türkiye'deki batarya değişim ücreti oldu!

Tesla'nın Türkiye'deki batarya değişim ücreti oldu!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Türkiye'deki satışlarında, Tesla Model Y modelinin batarya değişim ücreti açıklandı. Türk YouTube yayıncısı Engin Özören'in paylaştığı bilgilere göre batarya değişim maliyeti 390 bin TL olarak kayda geçti.
yazar
Haber Merkezi
Tesla'nın Türkiye'deki batarya değişim ücreti oldu!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Türkiye'deki satışlarında, Tesla Model Y modelinin batarya değişim ücreti açıklandı.Bu rakam, Tesla'nın Türkiye'de satışa sunduğu modellerin başlangıç fiyatı olan 2 milyon 252 bin TL'ye oranlandığında, batarya değişim ücretinin aracın fiyatının yüzde 21'ine kadar çıkabileceğini gösteriyor.

Tesla, Türkiye pazarına 2023 Nisan ayında Model Y aracıyla giriş yapmış ve bu süreçte ülkede en çok satan elektrikli otomobil markalarından biri olmuştur. Ancak, batarya değişim ücretinin yüksekliği, Tesla sahipleri arasında dikkat çeken bir konu haline gelmiştir.

640x360.jpg

GARANTİSİ 8 YIL VEYA 160 BİN KİLOMETRE

Tesla'nın Türkiye destek sayfasında belirtilen garanti şartlarına göre, aracın batarya kapasitesi garanti süresince minimum %70 olarak korunacak ve bu garantili süre 8 yıl veya 160 bin kilometre olarak belirlendi.

Bu garanti süresi dolduktan sonra batarya değişimi yaptırmak isteyen Tesla sahipleri, yüksek bir ücret ödemek zorunda kalacak. Bu durum, Tesla'nın Türkiye'deki satışlarını olumsuz etkileyebilir.

tesla-a6yf-cover.jpg

TESLADAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Tesla'dan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, şirketin yüksek batarya değişim ücretini gerekçelendirmek için, batarya teknolojisinin pahalı ve karmaşık bir yapıya sahip olduğunu öne sürmesi bekleniyor.

Tesla'nın Türkiye'de batarya değişim ücretini düşürmesi, şirketin Türkiye pazarındaki satışlarını artırmasına yardımcı olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Mustafa Ak görevinden istifa etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Mustafa Ak görevinden istifa etti