ANASAYFA Otomobil Togg 2024'te kurasız satış yapabilecek

Togg 2024'te kurasız satış yapabilecek

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg, 2023 yılında SUV modeli T10X'in üretimine başladı. İlk etapta 20 bin adetlik üretim kapasitesi ile satışa sunulan Togg, 2024 yılında kurasız satışa geçecek.
yazar
Haber Merkezi
Togg 2024'te kurasız satış yapabilecek

Togg'un günlük üretim kapasitesi, ekim ayı itibarıyla çift vardiyayla 280 adede çıktı. Bu kapasitenin aynı şekilde devam etmesi halinde, 2024 yılında 80 bin adetin üzerinde üretim yapılması bekleniyor. Bu durumda, 20 bin asil ve 20 bin yedek talihliden sonra kalan 60 bin adetlik kapasitenin kura yoluyla değil, Trumore üzerinden sipariş yoluyla alınması planlanıyor.

Togg'un en dikkat çekici üretim özelliği, terzi usulü olmasından geliyor. Satın alacağı modeli Trumore üzerinden tasarlayan müşteri, otomobilin renginden döşemelerine kadar sunulan geniş seçeneklerin yanında elektrikli motor gücünü de ayarlayabiliyor. TruID ile peşinatı yatırılan ve tasarlanan otomobil, öngörülen tarihler arasında kullanıcıya teslim ediliyor.

07151922-photo-12-2023-05-07-15-18-24.jpg

2024'TE SEDAM ÜRETİMİNEDE GEÇECEK

Togg, 2024 yılında sedan modelini de üretime geçirecek. Demo üretimleri yılın son çeyreğine yetişecek sedan modelin kodu ise T10S olacak. SUV'a göre daha uygun fiyatlı olması beklenen sedan, Togg'un üretim stratejisinde adet olarak amiral konumunda olacağı öngörülüyor. Togg, 2025 yılında ise Avrupa'ya ihracata başlayacak. İlk etapta Avrupa'nın doğu ve güneydoğu ülkelerine ihraç edilmesi planlanan Togg, daha sonra tüm Avrupa'da satışa sunulacak.

togg-a-1864257.jpg

TOGG'UN 2024 HEDEFİ TÜRKİYE EKONOMİSİ

Togg'un 2024 hedefleri, Türkiye ekonomisi açısından önemli bir yere sahip. Togg'un kurasız satışa geçmesi, yerli otomobile olan talebin daha da artmasını sağlayacak. Bu durum, otomotiv sektörünün yanı sıra, yan sanayinin de gelişmesine katkıda bulunacak.

Togg'un sedan modeli, Türkiye'de daha uygun fiyatlı elektrikli otomobil seçeneklerinin sunulmasına olanak sağlayacak. Bu durum, elektrikli otomobillere olan talebin artmasına ve Türkiye'nin elektrikli araç dönüşümüne katkıda bulunacak.

togg-un-ilk-sahipleri-belli-oldu-18919.jpg

Togg'un Avrupa'ya ihracata başlaması ise Türkiye'nin küresel otomotiv pazarında söz sahibi olmasına olanak sağlayacak. Bu durum, Türkiye ekonomisine önemli bir döviz girdisi sağlayacak. Sonuç olarak, Togg'un 2024 hedefleri, Türkiye ekonomisi açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Togg'un hedeflerine ulaşabilmesi, Türkiye'nin otomotiv sektörünün ve ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB'den ortaokul öğrencilerine ücretsiz tarama sınavı!

ABB'den ortaokul öğrencilerine ücretsiz tarama sınavı!