ANASAYFA Otomobil TOGG Türkiye'de elektrik satışlarında zirvede yer aldı

TOGG Türkiye'de elektrik satışlarında zirvede yer aldı

Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobil markası TOGG vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Edinilen bilgiye göre rakamlarla da bu ilgi doğrulandı
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
TOGG Türkiye'de elektrik satışlarında zirvede yer aldı

Piyasaya sürüldüğü ilk günden beri gerek özellikleri gerek yerli bir marka oluşu ile adından söz ettiren TOGG başarısını devam ettiriyor. Markanın piyasaya sürdüğü ilk model olan T10X satışlarda 1. sıraya yerleşti.

TÜRKİYE TOGG'U SEVDİ

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün elektrikli otomobillere ilgi artıyor. Çevre dostu enerji tüketimi mottosu ile piyasaya sürülen otomobiller kullanıcılara kısa sürede şarj edilerek belirli bir mesafeyi kat etme vaadinde bulunuyor. Geleceğin aracının elektrikli araçlar olacağı fikrinden yola çıkılarak Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobil markası TOGG da elektrikli otomobil olarak tasarlanmıştı.

2023 yılından itibaren yollarda olan TOGG ilk markası olan T10X'e ek olarak yeni modeller geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Markanın ilk modeli T10X ise rakamlarla da ne kadar çok tercih edildiğini gösterdi. Edinilen bilgiye göre ülkemizde yılın ilk 3 aylık kısmında TOGG elektrikli otomobil pazar payının yüzde 29,7'sine sahip oldu. Rakamlara göre Türkiye'de her 3 elektronik otomobilden birisinin markası TOGG oldu.

YENİ MODELLER GELECEK

TOGG geçtiğimiz aylarda 2. modeli olan T10F'i duyurmuş ve göstermişti. Sedan olacak aracın gelecek yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ardından gelecek yıllarda 3 farklı modelin daha gelmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaralı kadınlara desteğin nereden verileceği belli oldu

Ankaralı kadınlara desteğin nereden verileceği belli oldu