ANASAYFA Otomobil Toyota satış rekoru tazeledi! Otomobilin Avrupa satışları artıyor

Toyota satış rekoru tazeledi! Otomobilin Avrupa satışları artıyor

Toyota Avrupa, Toyota Grubu'na ait markalar ile tüm dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Otomobil markası adeta satış rekoru kırdı.
yazar
Haber Merkezi
Toyota satış rekoru tazeledi! Otomobilin Avrupa satışları artıyor

Toyota Avrupa, Toyota Grubu'na ait markalar ile adından çokça söz ettirmeyi başardı. Bunun ile birlikte ilk yarıda geçen yılın aynı dönemine göre otomobil markası Toyota yüzde 2 artış ile 573 bin 976 adetlik satış performansı yakaladı.

Yaklaşık olarak 3 yıldır üst üste dünyanın en çok satan otomobil üreticisi Toyota oldu. Bunun dışında otomobil markası Avrupa satışlarına da hız verdi ve satışlarını artırdı.

Toyota Grubu’na ait markalarla birlikte Toyota Avrupa, 2023'ün ilk 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artışla 573 bin 976 adetlik satış performansı sağladı. Hibrit, plug-in hibrit ve tam elektrikliler başta olmak üzere elektrik motoruna sahip araçların satış oranı da arttı ve bu oran yüzde 71'in üzerine çıktı.

Toyota Corolla Cross'un Japonya versiyonu farklı yüzle tanıtıldı | DonanımHaber

TOYOTA'YA İLGİ ARTMAYA DEVAM EDİYOR!

En çok satış yapan araba markası olan Toyota, karbon nötr hedefleri doğrultusunda farklı teknolojilere sahip modelleri ile de adeta göz doldurdu.

Bunun ile birlikte Avrupa'da karbondioksit emisyon hedeflerinde öncü rol üstlenen araba markası 540 bine yakın araç satmayı başardı.

104 bin 564 adetle Yaris Cross, 104 bin 475 adetle Corolla ürün gamı, 87 bin 850 adetle Yaris, 64 bin 657 adetle Toyota C-HR, 41 bin 448 adetle Aygo X ve 38 bin 731 adet ile RAV4 ise en çok tercih edilen araba modelleri arasında yer alıyor.

Toyota'nın elektrik motoru kullanan araçlarının satışı da yüzde 4 artış gösterdi. Yaris Cross Hybrid, 64 bin 370 adet satışla Toyota C-HR Hybrid, 72 bin 965 adetle Yaris Hybrid, 85 bin 779 adetle Corolla Hybrid ve 35 bin 354 adetle RAV4 Hybrid/Plug-in Hybrid en çok satılan elektrikli araç modelleri arasında yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarım ve Orman Bakanı Ankara'nın Kahramankazan ilçesini ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakanı Ankara'nın Kahramankazan ilçesini ziyaret etti